Edgar Pinto zegeviert in openingsetappe Vuelta de Madrid
foto: Sirotti
vrijdag 4 mei 2018 om 13:43

Edgar Pinto zegeviert in openingsetappe Vuelta de Madrid

De openingsetappe van de Vuelta Ciclista Comunidad de Madrid (2.1) is een prooi geworden voor Edgar Pinto. De Portugees van het continentale Vito-Feirense-BlackJack versloeg in een heuvelachtige rit van en naar Manzanares El Real de Ecuadoriaan Jonathan Klever Caicedo en zijn Spaanse ploeggenoot Xuban Errazkin.


Favoriet Gustavo César Veloso kleurt vlucht van de dag 
De renners moesten vandaag meteen vol aan de bak, want de 175,4 kilometer lange openingsrit van en naar Manzanares El Real kende flink wat hoogtemeters. Dit weerhield Gustavo César Veloso – een van de favorieten voor eindwinst – er niet van om verrassend vroeg ten aanval te trekken. Hij kreeg uiteindelijk het gezelschap van landgenoot Sergio Rodriguez, de Portugees Filipe Cardodo en de Colombianen Miguel Ángel Rubiano en Nelson Andres Soto.

Het peloton was geenszins van plan om Veloso teveel ruimte te geven, en hield de voorsprong van de vluchters dan ook beperkt tot één minuut. Met nog 47 kilometer te gaan werd de lont in het kruitvat gestoken, met het opdraaien van de beklimming van Cotos. Op deze 12,6 kilometer lange klim, met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,2%, werd in het peloton het kaf van het koren gescheiden. Dit bleek ook de doodsteek voor de vluchters, die op de flanken van de beklimming werden ingerekend.

Duarte en Mestre trekken op avontuur, Pinto sprint naar de winst
Na het ronden van de top van de Cotos – met nog 37 kilometer te gaan – besloten Fabio Duarte en Daniel Mestre om er vanonder te muizen. De twee aanvallers hadden op zeven kilometer van de streep nog een voorgift van tien seconden, maar ze werden uiteindelijk opgeslokt door een achtervolgende groep van zestien man. In de daaropvolgende sprint toonde Pinto zich de snelste.

De 32-jarige Pinto – dit jaar al winnaar van een etappe in de Volta ao Alentejo – mag bijgevolg ook de eerste leiderstrui aantrekken. Veloso – een van de vroege vluchters – wist zijn wagonnetje in de finale aan te haken en uiteindelijk als zevende te eindigen.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
4 mei 2018 19:50
Caicedo weer tweede.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.