Edoardo Affini en Jan Tratnik aan zijde Van Aert en Kooij naar Giro d’Italia
Tratnik (links) en Affini (rechts) - foto: Cor Vos
vrijdag 5 januari 2024 om 12:56

Edoardo Affini en Jan Tratnik aan zijde Van Aert en Kooij naar Giro d’Italia

De selectie van Visma | Lease a Bike voor de Giro d’Italia krijgt steeds meer vorm. Speerpunten Wout van Aert en Olav Kooij krijgen namelijk hardrijders Edoardo Affini en Jan Tratnik mee naar de Italiaanse rittenkoers.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Met Edoardo en Jan hebben we renners die precies weten hoe je een lead-out moet doen. Bovendien kan ik van hun ervaringen in grote rondes leren. Ik ga daar veel van opsteken”, vertelt Kooij op de website van de Nederlandse ploeg. De Nederlandse sprinter gaat in de Giro zijn debuut in een grote ronde maken, met Van Aert als zijn lead-out in de sprintetappes.

Tijdens de ploegpresentatie in december werd ook al bekend dat Visma | Lease a Bike in de Ronde van Italië inzet op nieuwkomer Cian Uijtdebroeks en Wilco Kelderman. Daarnaast bevestigde Robert Gesink aan ons dat hij in zijn laatste jaar als profwielrenner gaat toewerken naar de Giro en kondigde organisator RCS in december aan dat Baby Giro-winnaar Johannes Staune-Mittet er gaat meedoen.

‘Voor spektakel zorgen’
“Olav, Wout en Cian gaan hun kansen krijgen in de Giro”, bevestigt Merijn Zeeman. “Ik denk dat we voor veel spektakel kunnen zorgen in Italië met deze ploeg. Niet voor een algemeen klassement gaan, is een andere aanpak dan afgelopen jaar en vergt een andere manier van koersen. Maar uiteraard willen we dit plan ook tot in de perfectie uitvoeren.”

WielerFlits Podcast: Alles wat we willen weten over Visma | Lease a Bike met Merijn Zeeman


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.