Eduard Prades verruilt Euskadi-Murias voor Movistar
foto: Sirotti
vrijdag 19 oktober 2018 om 14:15

Eduard Prades verruilt Euskadi-Murias voor Movistar

Eduard Prades verruilt na dit seizoen Euskadi-Murias voor Movistar. De Spaanse WorldTour-formatie maakte vanmiddag de komst bekend van de 31-jarige Spanjaard, die onlangs het eindklassement van de Presidential Cycling Tour of Turkey op zijn naam schreef. Eerder trok de ploeg van Eusebio Unzué ook al Lluís Mas, Jürgen Roelandts en Carlos Verona aan.

Prades kan terugkijken op een ijzersterk seizoen, waarin hij met de Tour of Norway en de Presidential Cycling Tour of Turkey twee rittenkoersen op zijn naam schreef. In Turkije maakte hij zondag in de slotetappe naar Istanbul de zes seconden achterstand op Alexey Lutsenko goed, die hij in de bergetappe naar Selçuk had opgelopen.

Voor Movistar heeft Prades bewezen dat hij een erg degelijke renner is, die goed kan presteren op alle terreinen en zijn mannetje staat in groepssprints. Zijn verblijf bij Euskadi-Murias bleek dus éénjarig. Daarvoor kwam hij onder meer drie jaar uit voor Caja Rural-Seguros RGA.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
19 oktober 2018 14:24
De traditionele jaarlijkse aankoop van Movistar; de beste Spaanse Proconti van het afgeloen seizoen.
    19 oktober 2018 14:58
    Is toch opzich niet onterecht dat de beste Spaanse Proconti renner het jaar erna zijn geluk mag beproeven bij een WorldTour team?
    20 oktober 2018 13:38
    Hij was niet alleen de beste, hij was ook echt goed en won koersen tegen goede renners

Om te reageren moet je ingelogd zijn.