Edvald Boasson Hagen bouwt aan klassiekervorm: “Sterker dan vorig jaar”
foto: ©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad
woensdag 10 februari 2016 om 17:10

Edvald Boasson Hagen bouwt aan klassiekervorm: “Sterker dan vorig jaar”

Met een eclatante overwinning in de Tour of Qatar-tijdrit heeft Edvald Boasson bevestigd in goede vorm te steken. Hij wist Jos van Emden op 25 seconden te zetten in elf kilometer. Nu de leiderstrui om zijn schouders hangt, wil hij hem ook mee naar huis nemen. Alles om in de klassiekers te scoren.

“Ik voel me sterk, sterker dan vorig jaar”, aldus de Noor van Dimension Data volgens Belga. “Ik kwam met een goed gevoel naar hier. De voorbije dagen ging het er hard aan toe in de waaierritten, maar bleef ik overeind en ook vanmiddag was het gevoel goed en reed ik een snelle tijdrit. Ik ben blij met deze overwinning, niet alleen met de dagzege, maar ik pak ook de gouden trui.”

Vooraan koersen
Boasson Hagen wacht nog twee etappes door de Qatarese woestijn. Hij is waakzaam: “Het wordt nog oppassen de komende dagen. Ik moet goed vooraan koersen en wil die leiderstrui verdedigen. Ik wil er mee huiswaarts keren.”

Klassiekers
Met de vorm zit het wel snor bij de Noorse kampioen op de weg en in de tijdrit. De sterke Boasson Hagen wil zich kunnen tonen in de grote voorjaarswedstrijden. In 2009 wist hij Gent-Wevelgem nog te winnen, maar precies daar ging het vorig seizoen mis: sleutelbeenbreuk. “Ik hoop dat ik van pech gespaard blijf en me kan tonen in de klassiekers.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
10 februari 2016 17:13
Om eerlijk te zijn verwacht ik dit seizoen de wederopstanding van EBH. Vorig jaar eindigde hij al sterk, en de manier waarop hij Noors kampioen werd was ook erg indrukwekkend (aanrader om terug te kijken op Youtube).
10 februari 2016 17:33
Rijdt hij dit jaar alleen MSR, RVV en P-R?

Zie op procyclingstats geen andere vlaamse wedstrijden
10 februari 2016 18:07
Niki Terpstra deed niet mee in Qatar dus de overwinning van Boasson Hagen zegt niet zoveel.
10 februari 2016 18:13
@aardappeljager
Lijkt me niet. E3 en dergelijke zal hij ook wel starten. PCS heeft ook lang niet altijd de complete programma's van renners.
10 februari 2016 18:20
EBH reed een heel sterk 2015, maar kreeg toen te maken met die slecht getimede blessure. Reken maar dat hij er gaat staan in de klassiekers, mits van pech gespaard. Hij wordt één van de outsiders voor een grote vis.
10 februari 2016 19:11
Zou 'm die grote vis wel eens gunnen. Hij heeft inmiddels een mooie erelijst bij elkaar gefietst, maar toch niet van het niveau dat velen hem bij het begin van zijn profloopbaan toedichtten. Het is eigenlijk verrassend dat hij nog steeds geen A-klassieker heeft gewonnen.
10 februari 2016 19:22
Outsider? Hij is een regelrechte kandidaat in de voorjaarsklassiekers. Grote motor, aardig eindschot en zijn gouden jaren zijn aangebroken.
10 februari 2016 19:46
@Arry
Volgens mij heeft de wederopstanding van EBH al plaatsgevonden. Hij staat 24e op de cq-ranking met meer dan 1.000 punten.
10 februari 2016 23:33
Geweldige coureur.
11 februari 2016 10:18
Toch blijf ik het een onvoorspelbare renner vinden. In 2009 leek hij dé man te worden om in het voorjaar te domineren, sterke beer met snelle benen (genre Boonen, Kristoff, Degenkolb). Maar toch kan ik me niet voor de geest halen wanneer hij eens een finale van een topklassieker gereden heeft. Is de afstand misschien een probleem?
11 februari 2016 11:13
Als ik aan EBH denk, doet me dat denken aan de tour etappe die hij won voor Mollema. Schitterende etappe was dat trouwens.
11 februari 2016 17:02
Ik moet het nog maar zien. Hij heeft nog nooit goed gereden in een monument. Ja, 10e in San Remo. Dat is niet zo'n kunst.

Wel vreemd dat hij op het WK wel van die uitschieters heeft. De afstand moet dan toch geen probleem zijn, zou je denken. Maar dat lijkt wel vaak een spelbreker.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.