Edvald Boasson Hagen tekent bij Total Direct Energie
foto: Cor Vos
dinsdag 17 november 2020 om 15:36

Edvald Boasson Hagen tekent bij Total Direct Energie

Edvald Boasson Hagen komt volgend jaar uit voor Total Direct Energie. De inmiddels 33-jarige Noor verlaat na zes seizoenen het Zuid-Afrikaanse NTT Pro Cycling. Total Direct Energie is na de komst van EBH klaar op de transfermarkt.

Begin oktober was Boasson Hagen nog in gesprek met de leiding van INEOS Grenadiers over een mogelijke terugkeer bij de Britse sterrenformatie, maar de sterke sprinter kiest nu voor een avontuur bij Total Direct Energie. Boasson Hagen reed nog niet eerder voor een Franse wielerploeg.

Bij Total Direct Energie wordt Boasson Hagen ploeggenoot van Niki Terpstra, met wie hij een tandem zal vormen in de klassiekers. “Mijn doel is om zoveel mogelijk te winnen, te koersen en de beste resultaten te behalen”, zegt de Noor. “Ik ben een veelzijdige renner, dus ik hoop de voorjaarsklassiekers te rijden en kans te maken op ritzeges in de Tour de France.”

Eerder vandaag kondigde Total Direct Energie ook al de komst van Chris Lawless aan. De Brit komt over van INEOS Grenadiers.

Boasson Hagen was als renner van Dimension Data (tegenwoordig NTT Pro Cycling) een keer succesvol in de Tour de France en won verder ook etappes in het Critérium du Dauphiné, de Eneco Tour en de Tour of Norway. Ook was hij de beste in de Tour of Britain, inmiddels alweer vijf jaar geleden.

NTT Pro Cycling
Boasson Hagen vertrekt bij NTT Pro Cycling, maar volgens de laatste geruchten kan de ploeg volgend jaar wel rekenen op andere sterkhouders als Victor Campenaerts, Domenico Pozzovivo en Max Walscheid. De inschrijving van Qhubeka, naar verwachting gaat de ploeg onder die naam verder, voor de WorldTour van 2021 zou ook al ingediend zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.