Edvald Boasson Hagen: “Voel me beter dan vorig jaar”
foto: Cor Vos
dinsdag 5 februari 2019 om 15:39

Edvald Boasson Hagen: “Voel me beter dan vorig jaar”

Vorig jaar moest Edvald Boasson Hagen rond deze tijd nog zijn galblaas laten verwijderen, maar nu voelt de Noor van Dimension Data zich fit. Hij hoopt ook in de koers bevestiging te krijgen, te beginnen in de Ronde van Valencia. “Ik voel me beter dan vorig seizoen”, tekent Procycling.no op uit zijn mond.

De Ronde van Valencia moest vorig jaar ook de eerste seizoenswedstrijd worden van Boasson Hagen, maar een ontstoken galblaas gooide roet in het eten. De Noorse sprinter annex klassiekerrenner moest deze uiteindelijk operatief laten verwijderen, waardoor hij met achterstand aan het seizoen begon.

Verwachtingen 
Wat de renner van Dimension Data vervolgens ook probeerde, hij kwam maar niet op topniveau. “Ik voel nu echter dat het goed gaat”, aldus Boasson Hagen. “De testen wijzen dat ook uit. Wat ik verwacht van de komende week? Niet veel, ik hoop alleen maar dat ik goede signalen krijg van mijn lichaam.”

Concurrentiestrijd met Nizzolo 
Boasson Hagen is al jaren één van de sprinters van Dimension Data. Hij krijgt dit seizoen echter concurrentie van een Italiaan én goede vriend: Giacomo Nizzolo. “Ik ben benieuwd wie in dienst moet rijden. We zullen het antwoord snel weten”, aldus de Noor. “Er zijn deze week enkele heuvelachtige etappes: we zullen dan zien wie de sterkste is.”

Nizzolo is overigens niet de enige aankoop van Dimension Data. De Zuid-Afrikaanse ploeg trok maar liefst negen renners aan, waaronder Roman Kreuziger, Michael Valgren én Enrico Gasparotto. “De sfeer is echter goed”, aldus Boasson Hagen. “Ik ben benieuwd hoe het zal uitpakken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.