Edward Planckaert naar ziekenhuis na val in Ronde van Turkije
foto: Cor Vos
donderdag 14 april 2022 om 15:17

Edward Planckaert naar ziekenhuis na val in Ronde van Turkije

De vijfde etappe van de Ronde van Turkije, gewonnen door de Australiër Sam Welsford, werd in de finale overschaduwd door een zware valpartij van enkele renners. Zo ging Edward Planckaert tegen de vlakte. De Belg van Alpecin-Fenix is met verschillende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 27-jarige Belg werd in de sprintvoorbereiding door zijn ploegmakker Jasper Philipsen per ongeluk aangetikt, nadat Philipsen zelfs moest corrigeren na een onbedoelde manoeuvre van een collega-wielrenner. Planckaert smakte zo met nog goed 800 meter te gaan op hoge snelheid tegen de hekken en op het asfalt. Met Jakub Mareczko ging er nog een tweede renner van Alpecin-Fenix tegen de grond.

De gehavende Planckaert werd vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis. De onfortuinlijke renner kampt met een hersenschudding, zo laat zijn ploeg Alpecin-Fenix weten via social media, en verder heeft hij last van zijn nek, voet en sleutelbeenderen. Röntgenfoto’s moeten uitwijzen of Planckaert ook een sleutelbeenbreuk heeft opgelopen. Mareczko kon, in tegenstelling tot Planckaert, wel op eigen kracht de finish bereiken. De Italiaan heeft ‘slechts’ enkele schaafwonden.

Philipsen: “Ik ben er niet goed van”
Philipsen, die in de eindsprint zijn meerdere moest erkennen in Welsford, reageerde na afloop via social media op de zware valpartij. “Ik ben er niet goed van dat Edward Planckaert op zo’n manier ten val is gekomen nadat hij uitstekend werk had geleverd. Ik volgde mijn lead-out Lionel Taminiaux, terwijl ik wat ruimte wilde maken voor Planckaert aan mijn linkerkant. Ik kreeg echter een duw van rechts en kon geen kant meer op. Ik hoop enkel dat hij (Planckaert, red.) en de andere renners die ten val zijn gekomen oké zijn en goed herstellen.”


Update

Edward Planckaert heeft tevens zijn rechtersleutelbeen gebroken bij zijn valpartij in de Ronde van Turkije. De renner van Alpecin-Fenix zal voorlopig nog in Turkije moeten blijven, zo meldt zijn werkgever op social media. Alpecin-Fenix hoopt Planckaert zo snel mogelijk naar zijn thuisland België te vervoeren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.