Edward Planckaert zet na val op training punt achter seizoen
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 29 september 2022 om 13:56

Edward Planckaert zet na val op training punt achter seizoen

Edward Planckaert zal dit seizoen niet meer in actie komen. De renner van Alpecin-Deceuninck kwam woensdag ten val op training en liep hierbij een ontwrichte duim op, laat de ploeg weten via social media.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Planckaert moet onder het mes, maar zal naar verwachting geen vertraging oplopen in zijn voorbereiding op het nieuwe wegseizoen. De 27-jarige sprintaantrekker kwam dit seizoen tot 62 koersdagen. Hij nam in de zomer deel aan zijn allereerste Tour de France en wist de drieweekse ronde ook uit te rijden.

Planckaert kreeg eerder dit jaar ook al af te rekenen met blessureleed. Bij een zware valpartij in de slotfase van de vijfde etappe van de Ronde van Turkije brak hij namelijk zijn sleutelbeen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.