Edward Theuns 4e in Polen: “De mindset was er, maar de benen deden niet hetzelfde”

dinsdag 10 augustus 2021 om 09:10
Edward Theuns 4e in Polen: “De mindset was er, maar de benen deden niet hetzelfde”

foto: Cor Vos

Na de Tour de France en een korte pauze heeft Edward Theuns zijn seizoen hervat met de Ronde van Polen. In de openingsetappe reed de Oost-Vlaming van Trek-Segafredo, die zijn contract tot eind 2023 verlengde, op de oplopende aankomst in Chełm naar de vierde plaats.

“Ik ben vrij gelukkig met mijn vierde plaats. Misschien had er wat meer ingezeten, maar de eerste twee jongens hadden uiteindelijk een mooi gaatje”, vertelde Theuns na de aankomst. Hij was blij met de steun van zijn ploeg. “Ze hielden me veilig en vooraan tot aan de laatste lokale ronde van zeven kilometer. In de laatste ronde kon ik een goede positie vasthouden en ik wist dat het met deze finish niet slecht was om van achteren te komen.”

Terugkijkend dacht de 30-jarige renner dat hij misschien iets te ver van achteren zat om aan de laatste klim te beginnen. “Ik kon een aantal wielen volgen en opschuiven naar voren. Met nog 400, 500 meter te gaan dacht ik dat ik in een goede positie was en wilde ik even inhouden, en met nog 150, 200 meter te gaan aanzetten. Ik merkte dat de mindset er was, maar de benen deden niet hetzelfde. Ik kon mijn vierde positie vasthouden en dat was het.”

Een podiumplaats had er misschien ingezeten als hij iets meer van voren zat voor de slotklim. “Het is echter ook mijn eerste koers sinds de Tour; ik nam een week rust en ging toen weer wat trainen, dus dan is het altijd een beetje de vraag hoe de benen reageren. Ik was vrij gelukkig met het gevoel; het was een goed begin denk ik met goede support van de ploeg. Ik hoop dat we in de komende dagen een beter resultaat kunnen behalen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.