Edward Theuns: “Ik heb mijn kansen op de driekleur verspeeld in Parijs”

Edward Theuns: “Ik heb mijn kansen op de driekleur verspeeld in Parijs”

© Cor Vos

woensdag 23 september 2020 om 06:40

Een ontgoochelde Edward Theuns na afloop van het Belgisch kampioenschap. “Zo jammer”, zuchtte hij na zijn vijfde plaats in Anzegem. “Dit zijn zo van die kansen die ik niet elk jaar ga krijgen. Door die val in de slotrit van de Tour stond ik hier helaas niet op volle sterkte aan de start.”

Dat hij gestart was, noemt Theuns zelfs al een prestatie op zich. “Zondag kwam ik op 25 kilometer van de finish op de Champs Elysées ten val. De osteopaat van de ploeg heeft met tot vier keer toe behandeld zodat alles wat losser kwam te zitten. ’s Morgen voelde ik al beter, waardoor ik toch kon starten. Al was dat vooral om Jasper (Stuyven, red) te helpen.”

Maar Theuns ‘verzeilde’ dus in de ontsnapping die zou standhouden tot op de streep. “Ik had snel begrepen dat dit ver zou dragen. Een grote groep en de juiste ploegen mee. Alleen draaide het niet altijd even goed rond, waardoor we nog tijd verloren. Goh, dit was een kans die ik niet elk jaar zal krijgen. Maar door de naweeën van die val, was ik niet super.”

Break
“Dus was het kwestie van af en toe eens te pokeren”, gaat de Gentenaar verder. “Ook al omdat ik in de groep alleen zat, terwijl er toch best wat koppeltjes zaten. Dat maakte het er ook niet gemakkelijker op. Jammer, jammer. Hier zat in normale omstandigheden meer in. Zeker in de wetenschap dat ik normaal nog een sprint in de benen heb.”

Theuns neemt nu even rust. “Sinds 1 juli ben ik vijf dagen thuis geweest. Het is tijd voor een break. Om even op adem te komen. Ik hervat de competitie op 11 oktober in Gent-Wevelgem, gevold door de rest van het Vlaamse ‘voorjaar’.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.