Eekhoff voelt zich geen wereldkampioen: “Maakt me wel hongeriger”

donderdag 12 december 2019 om 10:15
Video

Voor heel even was Nils Eekhoff (21) afgelopen september wereldkampioen op de weg bij de beloften. Hij werd echter – al dan niet rechtmatig – gediskwalificeerd. Zijn management SEG Cycling besloot samen met hem de zaak aan te vechten bij het CAS. “Het is een principe-kwestie”, vertelt hij voor de camera van WielerFlits.

Pre-order de nieuwe RIDE en betaal tijdelijk geen verzendkosten
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Pre-order nu ons najaarsnummer en betaal tijdelijk geen verzendkosten. Bestel hem hier

“Het ligt nu bij het CAS (het Hof van Arbitrage voor Sport, red.)”, legt Eekhoff uit. “De partijen moeten hun bezwaren aanleveren. Dat zal uitdraaien op een lang traject. Meer informatie is er op dit moment niet, omdat ik dat gewoonweg niet heb. Het is wel een principe-kwestie. Uiteindelijk is dat moment, de ceremonie, mij allang ontnomen. Maar het zou toch wel mooi zijn als ik alsnog de boeken in ga. Of ik me wereldkampioen voel? Nee. Ik ben heel trots op die prestaties en kijk er ook positief op terug, maar het voelt anders.”

Sprint- en klassiekerkern
Toch levert de hele situatie de jonge Noord-Hollander wel iets op. Hij is er extra op gebrand om zich te tonen. “Ik wil laten zien wat ik in huis heb. Natuurlijk zal ik me moeten aanpassen aan het niveau, maar ik hoop ook al wat mooie dingen te laten zien. Komend jaar val ik binnen de sprint- en klassiekerploeg binnen Team Sunweb. Een beetje zoals Cees Bol. In de sprints zal het voor een deel lead out zijn, maar er komen ook kansen voor mezelf. De klassiekers zijn meer voor de lange termijn, omdat het meer hardheid en rekbaarheid nodig heeft.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone