Eeklo wordt etappeplaats in Baloise Ladies Tour
Lisa Klein - foto: Cor Vos
dinsdag 2 februari 2021 om 09:26

Eeklo wordt etappeplaats in Baloise Ladies Tour

De stad Eeklo wordt op vrijdag 9 juli de etappeplaats voor de eerste etappe van de Baloise Ladies Tour, de opvolger van de BeNe Ladies Tour. De zevende editie van de vrouwenwedstrijd zal worden verreden van donderdag 8 tot en met zondag 11 juli 2021.

“We zijn enorm verheugd om opnieuw het Meetjesland te kunnen aandoen in deze internationale vierdaagse”, zo laat organisator Geert Stevens weten. “In het verleden waren Sint-Laureins en Zelzate gedurende verschillende jaren vaste etappeplaatsen in het Meetjesland, in 2021 zal de wereldtop van het vrouwenwielrennen zijn opwachting maken in Eeklo.”

“De hoofdstad van het Meetjesland heeft al ettelijke jaren een nauwe band met topwielrennen en kiest nu ook resoluut voor de koersende vrouwen”, aldus Stevens. “Dat kunnen we alleen maar toejuichen.” De organisatie zal binnenkort de laatste details (startplaats van de zaterdagetappe) presenteren van de eerstvolgende editie van de Baloise Ladies Tour.

Volledige parcours
De rensters beginnen op donderdag 8 juli met een proloog in Utrecht. Een dag later staat er een rit-in-lijn op het programma in en rond Eeklo. Op zaterdag trekken de vrouwen naar Knokke Heist voor de finish van een rit-in-lijn en een korte individuele tijdrit. Zulte is gastgemeente voor de slotrit van de Baloise Ladies Tour.

De wedstrijd werd vorig jaar afgelast vanwege de coronapandemie, maar komende zomer zal er naar een opvolger worden gezocht van Lisa Klein, voorlopig de laatste eindwinnares.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.