Een emotioneel moment: Van der Poel houdt het niet droog tijdens eerbetoon aan ‘Poupou’
foto: screenshot ASO
zondag 9 juli 2023 om 13:28

Een emotioneel moment: Van der Poel houdt het niet droog tijdens eerbetoon aan ‘Poupou’

Voor Mathieu van der Poel zal het een zeer emotionele dag worden in de Tour de France. De rit gaat namelijk van start in Saint-Léonard-de-Noblat, waar de Franse wielerheld en zijn grootvader Raymond Poulidor vrijwel heel zijn leven heeft gewoond. Voor de start liepen de emoties al hoog op bij Van der Poel.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De organisatie van de Tour de France bracht zondag op een gedenkwaardige manier een eerbetoon aan de in 2019 overleden Raymond Poulidor, een van de grootste Franse wielerhelden. Kleinzoon Mathieu van der Poel werd voor de start het podium opgeroepen en kreeg een speciale fiets van zijn grootvader cadeau.

Dit zorgde voor zichtbare emoties bij de renner van Alpecin-Deceuninck. Van der Poel probeerde het aanwezige publiek nog toe te spreken, maar had het zichtbaar moeilijk tijdens het indrukwekkende eerbetoon en barstte in snikken uit.

“Het is heel speciaal en emotioneel. Het is van de begrafenis van mijn opa geleden dat ik hier ben geweest. Ik heb deze ochtend mijn oma bezocht, dat was lang geleden. Dat was allemaal heel mooi. Ik ken alle wegen hier goed, want ik kwam hier als kind heel vaak. Ik weet niet of ik alles vandaag van mij af zal kunnen zetten. We zien wel hoe ik de dag doorkom”, liet de emotionele Van der Poel nog weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.