Een-tweetje voor Jumbo-Visma in Ronde de l’Isard
foto: Cor Vos
vrijdag 1 oktober 2021 om 16:07

Een-tweetje voor Jumbo-Visma in Ronde de l’Isard

Johannes Staune-Mittet heeft de derde etappe gewonnen in de Ronde de l’Isard. In Bagnères-de-Luchon kwam de renner uit de opleidingsploeg van Jumbo-Visma solo over de streep, nadat hij op de beklimming van de Col d’Aspin was weggereden bij de overblijfselen van de vroege vlucht. Gijs Leemreize maakte op de tweede plaats het feest voor de ploeg compleet.

Staune-Mittet maakte deel uit van een omvangrijke kopgroep met bijna twintig renners, die na een lange strijd om de vlucht van de dag was ontstaan. De 19-jarige Noorse renner, onlangs tiende in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften, reed vervolgens vijf kilometer onder de top van de tweede klim van de dag, Col d’Aspin, weg en in de afdaling naar de finish in Bagnères-de-Luchon wist hij zijn voorsprong vast te houden.

Niet alleen pakte Staune-Mittet de etappezege; ook werd zijn sterke solo beloond met de leiding in het algemeen klassement. Gijs Leemreize kwam als tweede over de streep, op ruim een minuut van zijn ploeggenoot. De Nederlander schoof zo op naar de tweede plek in het klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.