Een uitstapje naar Oostenrijk? Salzburg mikt op passage van Giro d’Italia
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
dinsdag 28 mei 2024 om 16:50

Een uitstapje naar Oostenrijk? Salzburg mikt op passage van Giro d’Italia

Trekt de Giro d’Italia in de nabije toekomst naar de Oostenrijkse stad Salzburg? Politici en sportfunctionarissen zijn achter de schermen druk bezig om dit mogelijk te maken, zo meldt ORF Salzburg.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens de Oostenrijkse nieuwssite worden er momenteel gesprekken gevoerd met RCS Sport, de organisatie achter de Giro d’Italia. Zo was een Oostenrijkse delegatie begin mei aanwezig bij de start van de 107e Ronde van Italië in Turijn, om zo eerste indrukken op te doen.

“We hebben inderdaad gesproken met de Giro d’Italia”, geeft sportraadslid Martin Zauner van de politieke partij FPÖ aan. “Het is een heel interessant project en een mogelijkheid om Salzburg een internationaal podium te bieden. Ook vanuit een sportief oogpunt zou het wenselijk zijn.”

Experts zeggen dat een Giro-etappe in Salzburg alleen mogelijk is als de verschillende partijen (de stad, sportafdelingen, het toerisme en de nationale wielervereniging) een intensieve samenwerking aangaan. Volgens ORF Salzburg kost het binnenhalen en organiseren van een start- of finish van een Giro-etappe een half miljoen euro.

Salzburg zou overigens niet alleen bezig zijn met een passage van de La Corsa Rosa. De stad zou de komende jaren ook de Ronde van Oostenrijk of de Deutschland Tour willen verwelkomen. De hoofdstad van de gelijknamige deelstaat zag in 2006 nog alle wielerogen op zich gericht: Salzburg mocht dat jaar namelijk het WK wielrennen organiseren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.