Eenkhoorn kan geluk niet op na eerste profzege: “Fantastisch!”
foto: Sirotti
donderdag 22 maart 2018 om 15:03

Eenkhoorn kan geluk niet op na eerste profzege: “Fantastisch!”

Pascal Eenkhoorn boekte tijdens de openingsrit van de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali (UCI 2.1-koers) zijn eerst overwinning bij de profs. Het 21-jarige talent uit Genemuiden versloeg de Amerikaan Lawson Craddock in een sprint met twee. Donderdagmiddag mag de renner van LottoNL-Jumbo tijdens de ploegentijdrit starten in de leiderstrui.

Op de website van zijn ploeg vertelt onze landgenoot hoe hij zijn medevluchter wist te verschalken. “Ik heb de afgelopen winter hard aan mijn sprint gewerkt, dus ik wist dat ik rap was. Dat bleek ook wel. Tijdens de laatste twee kilometer kreeg ik via ploegleiders Sierk Jan de Haan en Mathieu Heijboer de tip om niet meer over te nemen. Ik maakte op een paar honderd meter voor de streep een schijnbeweging, waar Craddock op reageerde. Daarna ging ik er overheen en kwam ruim als eerste over de streep. Het voelt echt fantastisch om zo vroeg in het seizoen al een overwinning te pakken. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de ploeg.”

De Italiaanse rittenkoers gaat donderdagmiddag verder met een ploegentijdrit. Vrijdag volgt een rit over een heuvelachtig terrein, terwijl de rit van zaterdag zo vlak als een biljartlaken is. Zondag is een korte individuele tijdrit het sluitstuk.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
22 maart 2018 15:18
Dat is een mooie start bij TLJ en lekker blijven aanvallen.
22 maart 2018 15:37
"Tijdens de laatste twee kilometer kreeg ik via ploegleiders Sierk Jan de Haan en Mathieu Heijboer de tip om niet meer over te nemen."

Zou hij uit beleefdheid zijn ploegleiders de eer gegeven hebben? Als er een handboek voor profwielrenners zou bestaan, zou dit toch een typisch voorbeeld zijn van een situatie waarin het logisch is te gaan linkeballen.
22 maart 2018 16:22
@poeksel: Maar ik kan mij voorstellen dat je op het moment zelf toch zenuwachtig wordt. En dan af gaat vragen, moet ik nu al de benen stilhouden of pas later, is het zeker dat de voorsprong groot genoeg is enz. En dat het dan fijn is dat iemand je dat toch even verteld.
22 maart 2018 17:33
knap, hij was natuurlijk goed uitgerust
22 maart 2018 19:10
Beelden met Italiaans commentaar: https://www.youtube.com/watch?v=ZZMOUwFGTG8
22 maart 2018 19:25
Vorige maand pas 21 geworden.
22 maart 2018 19:57
De slaapgrapjes zijn weinig origineel meer jongens. Baas dat hij t hier gewoon al pakt
22 maart 2018 22:14
Vinnig sprintje; goede extra Asset voor ritwinst / klassiekerwerk
22 maart 2018 22:48
Tegen 1 tegenstander kan je dat niet erg goed inschatten natuurlijk.

'Normaal gesproken is hij sneller dan Craddock' is het enige dat we weten eigenlijk.
23 maart 2018 12:56
@poeksel
Hij had waarschijnlijk niks te vrezen in de finale, -siert hem dat ie gewoon samen naar de streep wilde en jammer dat twee ploegleiders dat moeten dwarsbomen, kan iedereen bedenken natuurlijk, ook zus Nol op een houtvlot.
Zou ook nog tijd hebben opgeleverd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.