Eerlijke De Gendt past voor WK Wielrennen: “Conditie in dalende lijn”

dinsdag 3 september 2019 om 09:03
Eerlijke De Gendt past voor WK Wielrennen: “Conditie in dalende lijn”

Thomas De Gendt - foto: Cor Vos

De afgelopen weken werd diverse malen gehint op een WK-deelname van Thomas De Gendt, maar zover zal het dit jaar niet komen. De renner van Lotto Soudal heeft namelijk aan bondscoach Rik Verbrugghe laten weten dat hij zijn plaats in de selectie afstaat aan iemand anders. Dit schrijft Het Nieuwsblad.

“Ik vond het een eer dat hij aan mij dacht, maar ik moet eerlijk zijn met mezelf en de bond”, laat De Gendt optekenen. “Ik heb de jongste dagen ondervonden dat mijn conditie in dalende lijn gaat. Als je ziet hoeveel Belgen er zich opnieuw melden, zou ik het niet eerlijk vinden ten opzichte van die renners dat ik naar het WK ga met een mindere vorm, terwijl zij in een opbouwende conditionele fase zitten.”

“Ik had met Verbrugghe een afspraak om op de tweede Vuelta-rustdag te beslissen of ik goed genoeg was of niet. Wel, ik ben goed genoeg om te koersen en naar daar te gaan als knecht, maar dan kan je beter andere coureurs meenemen. Als ik mindere benen heb, bestaat de kans dat ik na 150 kilometer uit koers ben. Wat is dan het nut om ernaartoe te gaan? Ik hoop wel dat hij volgend jaar in Zwitserland aan mij denkt”, aldus de coureur van Lotto Soudal, die met de Vuelta a España bezig is aan zijn derde grote ronde van het jaar.

Maandag maakt de Belgische Wielerbond de eerste namen van de achtkoppige selectie voor de wegrit van Yorkshire bekend.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.