Eerlijke Pascal Ackermann: “Ewan was simpelweg de snelste”

zaterdag 18 mei 2019 om 19:28
Eerlijke Pascal Ackermann: “Ewan was simpelweg de snelste”

foto: Cor Vos

Met twee ritzeges op zak en de paarse trui stevig om de schouders kent Pascal Ackermann vooralsnog een droomdebuut in de Giro d’Itaila. Vandaag kwam hij in de sprint niet verder dan een derde plaats. “Je kunt niet iedere dag winnen. Bovendien was Caleb (Ewan, red.) simpelweg de snelste vandaag”, zegt de goedlachse Duitser na afloop.

Het past niet in het straatje van de nieuwe Duitse spurtbom om naar excuses te zoeken. “Ik weet niet of het aan mijn positionering lag. Het was duidelijk dat Ewan beter was vandaag”, verklaart hij eerlijk. “Ik ben blij om op het podium te staan en de puntentrui te mogen dragen.”

In het klassement om de Maglia Ciclamino staat de Duitser er vooralsnog prima voor. Hij heeft een voorsprong van 52 punten op naaste belager Arnaud Démare. De Fransman wist de sprinter van BORA-hansgrohe nog af te troeven en zo een punt in te lopen, maar in de eindsprint eindigde Démare slechts als zesde, waardoor Ackermann juist weer uitliep op zijn Franse concurrent.

Met een tijdrit en een rustdag de komende twee dagen kunnen Ackermann en consorten zich de komende twee dagen sparen. Op dinsdag en woensdag volgen er dan weer twee echte sprintersritten waarin de Duitser zijn krachtsexplosie weer kan tentoonspreiden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.