Eerste podiumplaats Thalita de Jong na comeback

zondag 27 oktober 2019 om 15:31
Eerste podiumplaats Thalita de Jong na comeback

foto: Paul Hinnick (archief)

Thalita de Jong heeft voor het eerst sinds haar comeback in het veld een podiumplaats behaald in een UCI-cross. De wereldkampioene veldrijden van 2016 pakte in Luxemburg de tweede plek. De winst in de C2-veldrit van Contern ging naar een andere Nederlandse, de pas 17-jarige Shirin van Anrooij.

Op 12 oktober keerde De Jong terug in de Poldercross van Kruibeke met een veertiende plaats. Ook kwam ze in de Kermiscross van Ardooie in actie, met een zesde plek als resultaat. Nu behaalt de Brabantse dus weer haar eerste podiumplek in Luxemburg.

Chevalmeire
De Jong, die lang kampte met overbelasting, maakte deze zomer al haar rentree op de weg bij Chevalmeire. Die Belgische ploeg werd eerst alleen rond haar gebouwd voor enkele nationale wedstrijden en kleine UCI-wegwedstrijden, maar gaat in 2020 op een UCI-licentie rijden. Onder meer Puck Moonen, Demi de Jong (zusje van) en de zusjes-Druyts versterken de ploeg volgend jaar.

“We zijn er heilig van overtuigd dat Thalita op termijn opnieuw een wereldtopper wordt. Anders hadden we haar niet een contract voor vijf jaar aangeboden, maar we willen vooral geen stappen overslaan”, zei ploegmanager Davy Wijnant in januari van dit jaar.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.