Eerste seizoenzege voor Merlier in Tour of Antalya, Stedman pakt eindwinst

zondag 23 februari 2020 om 13:45
Eerste seizoenzege voor Merlier in Tour of Antalya, Stedman pakt eindwinst

foto: Cor Vos

De slotrit van de Tour of Antalya is een prooi geworden voor Tim Merlier. De Belgische kampioen van Alpecin-Fenix was in Antalya de snelste in de massasprint en pakte zo zijn eerste overwinning van het seizoen. Maximilian Stedman (Canyon dhb) stelde op de laatste dag de eindzege veilig.

138 renners stonden vandaag aan de start van de vierde en laatste etappe van de Tour of Antalya. Jonas Goeman van Tarteletto-Isorex was een van de eerste aanvallers, maar de Belg kreeg geen ruimte. Ook andere aanvallen sneuvelden vroeg, waardoor het lang duurde voordat de vlucht tot stand kwam.

De strijd om de bonificatieseconden was daar onder meer debet aan. Kenneth Van Rooy pakte aan de tussensprint één seconde, maar dat was niet genoeg om leider Max Stedman uit de leiderstrui te rijden. Uiteindelijk raakten zes renners weg, maar meer dan twee minuten kregen zij niet van het peloton. En op negentien kilometer van de finish was alles weer bij elkaar.

Een massasprint moest vervolgens de beslissing brengen vandaag en daarin kwam Tim Merlier met een fietslengte voorsprong als eerste over de streep. Maximilian Stedman (Canyon dhb) reed in het peloton over de finish en sleepte de eindzege binnen.

Van Rooy kwam in de laatste lijn ten val en zag een goede uitslag – en de mogelijke eindzege – in rook opgaan. Gianni Vermeersch werd vierde in de daguitslag, waardoor hij nipt de bonificaties om de eindzege te pakken misliep. André Luijk (À BLOC) was op de tiende plek de beste Nederlander.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.