maandag 10 oktober 2022 om 09:53

Eerste top-5 voor Thibau Nys in een Wereldbeker: “Misschien wel het maximale”

Video Voor het eerst is Thibau Nys in de top-5 van een Wereldbeker veldrijden gefinisht. Er zat nog een podiumplaats in zelfs voor de jongeling van Baloise Trek Lions, maar hij werd in de strijd om derde plaats geklopt door Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout. “Ik denk dat ik op voorhand hiervoor getekend had”, zegt Nys tegen WielerFlits na zijn vijfde plaats.

“Mijn missie is geslaagd, zeker en vast”, aldus de 20-jarige crosser. “Ik durfde zelf het initiatief niet te nemen in de laatste ronde, want dan kan ik nog derde worden. Maar ik ben blij dat Lars nog derde wordt. Misschien was dit wel het maximale wat er nog in zat.”

Nys erkent dat er wat twijfel was in de slotronde. “Ik had veel schrik om mij voorbij te lopen in de laatste ronde. Het is de eerste keer in die situatie, maar ik heb veel bijgeleerd. Ik had zelf moeten aangaan, ik kan me dat zelf verwijten”, is hij kritisch op zichzelf. Wel vermaakte Nys het publiek nog met een wheelie toen hij over de finish kwam. “Ik ging zeker geen plaats meer winnen of verliezen, dan kon ik mij alleen maar amuseren.”

“De vorm is zeker goed. Het is zoals het moet zijn. Volgende week moet Fayetteville mij ook liggen. Ik hoop op een beetje regen, dat zou de cross mooier maken, maar de vorm is goed en hoop dat ik die lijn kan doortrekken”, kijkt Nys vooruit.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.