Eerste zege voor Bosmans sinds comeback: “Eindelijk op eerste rij”
Foto: Beobank-Corendon
zaterdag 3 december 2016 om 17:15

Eerste zege voor Bosmans sinds comeback: “Eindelijk op eerste rij”

Wietse Bosmans, de afgelopen twee seizoenen nog aan de kant met de ziekte van Lyme, heeft de eerste winst sinds zijn comeback te pakken. De nog altijd maar 24-jarige crosser van Beobank-Corendon was in het Duitse Bensheim aan het feest.

“Voor het eerst in twee jaar heb ik nog eens op de eerste startrij mogen staan”, doet een blije Bosmans zijn verhaal aan WielerFlits. “Het is een wereld van verschil als je in de eerste wedstrijdhelft eindelijk eens geen krachten moet verbruiken.”

Bosmans ging er dan ook al snel vandoor, samen met zijn jonge landgenoot Daan Soete (Telenet-Fidea) en de Duitser Sascha Weber (Focus). “Op drie rondjes van het einde heb ik mijn versnelling ingezet en dan ben ik solo binnen kunnen komen. Genieten!”

De overwinning in de C2-wedstrijd levert Bosmans 40 broodnodige UCI-punten op. Doet hij het in Mol even voortreffelijk, dan lonkt de top 50 op de UCI-ranking en bijhorende selectie voor de Wereldbeker in Zolder.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
3 december 2016 21:05
Mooi, ik gun het hem zeker. Voor zijn ziekte was hij regelmatig aan het voorfont te vinden. Ik hoop dat hij zich regelmatig kort achter het koningskoppel kan nestelen.
4 december 2016 11:17
Het gaat lastig worden om die top50 te halen voor Zolder, maar het zou hem zeker gegund zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.