EF Education-EasyPost met Bettiol en Van den Berg in Milaan-San Remo, geen Powless
Bettiol won woensdag op imponerende wijze Milaan-Turijn - foto: Cor Vos
donderdag 14 maart 2024 om 09:29

EF Education-EasyPost met Bettiol en Van den Berg in Milaan-San Remo, geen Powless

EF Education-EasyPost heeft zijn zevenkoppige selectie voor Milaan-San Remo bekendgemaakt. De meest in het oog springende namen bij de Amerikaanse formatie zijn man in vorm Alberto Bettiol en debutant Marijn van den Berg. Neilson Powless, vorig jaar nog zevende in La Primavera, is er dan weer niet bij.

Powless sprak enkele weken geleden, in een interview op deze site, nog zijn ambities uit met betrekking tot het klassieke voorjaar. “Het is echt het doel om een klassieker te winnen dit jaar. Ik voel dat mijn sterkte ligt in zware eendagswedstrijden en hopelijk kan ik daar voordeel uit halen. Van der Poel en Van Aert zijn echt heel sterk, maar ik heb het gevoel dat ik de laatste jaren het gat aan het dichten ben op hen.”

De 27-jarige Amerikaan hoopte dit voorjaar ook weer te schitteren in Milaan-San Remo, nadat hij vorig jaar al zevende werd op de Via Roma, maar een knieblessure gooit roet in het eten. Powless moest wegens knieklachten al opgeven in Tirreno-Adriatico en blijkt niet op tijd fit voor de eerste monumentale klassieker van 2024.

Het niet starten van Powless is een flinke sportieve aderlating voor EF Education-EasyPost, maar de ploeg houdt met Alberto Bettiol nog altijd een gevaarlijke schaduwfavoriet achter de hand. De Italiaan won woensdag nog op knappe wijze Milaan-Turijn en zal dus met ambitie en vertrouwen aan de start verschijnen van La Primavera.

Marijn van den Berg stond nog niet eerder aan de start van Milaan-San Remo – foto: Cor Vos

Van den Berg maakt debuut
Verder kijken we ook uit naar het debuut van sprinter Marijn van den Berg in Milaan-San Remo. Andrey Amador, Jonas Rutsch, Harry Sweeny, Michael Valgren en Yuhi Todome vervolledigen de selectie.

Movistar heeft zijn huiswerk inmiddels ook ingeleverd voor Milaan-San Remo. De Spaanse formatie rekent zaterdag vooral op puncheur Gonzalo Serrano en sprinter Davide Cimolai. Iván García Cortina, Fernando Gaviria en Alex Aranburu maken om uiteenlopende redenen geen deel uit van de selectie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.