Oud-winnaar Alberto Bettiol haakt af, EF-EasyPost rekent op outsiders in Ronde van Vlaanderen
Neilson Powless - foto: Cor Vos
vrijdag 31 maart 2023 om 15:30

Oud-winnaar Alberto Bettiol haakt af, EF-EasyPost rekent op outsiders in Ronde van Vlaanderen

Update EF Education-EasyPost heeft twee outsiders in de selectie voor de Ronde van Vlaanderen. Neilson Powless, de nummer drie van Dwars door Vlaanderen, en Mikkel Honoré zijn twee interessante namen om in de gaten te houden zondag.

Powless noemde zichzelf na zijn podiumplaats in Dwars door Vlaanderen al een dark horse voor de Ronde. “Die derde plek bevestigde de ambities die ik had na Roubaix-etappe sinds de Tour de France van vorig jaar”, zegt de Amerikaan. “Ik voelde mij sterk op de kasseien en kon veel kracht leveren. Het voelde heel solide, dus ik hoop dat ik zondag ook van voren kan meedoen. Ik kijk ernaar uit om een nieuwe stap te maken.”

Ploegleider van dienst bij EF Education-EasyPost is de Nederlandse oud-klassiekerspecialist Sebastian Langeveld. “Neilson is in staat om het heel goed te doen in Vlaanderen, maar het is zijn eerste keer en het is zaak om niet te koersen op adrenaline. Hij moet zijn eigen wedstrijd rijden, maar er ook van genieten en het zien als een normale koers, ook al is dat het niet”, aldus Langeveld.

“Hij reed in the picture in Dwars door Vlaanderen en dus mogen we ambitie hebben”, vindt de ploegleider. “Niet alleen met Neilson, maar ook met Mikkel Honoré, die ook goed reed woensdag. Alberto Bettiol is een klassiekerspecialist, maar hij had een paar problemen met zijn knie. Hopelijk is hij weer terug en kan hij een rol spelen op zondag.”

Update om 15.30 uur: Bettiol haakt ziek af
Bettiol is in de nacht van donderdag op vrijdag koortsig geworden. De Italiaanse oud-winnaar zal door die reden niet van start gaan in de Ronde van Vlaanderen. Bettiol wordt vervangen door Nederlander Julius van den Berg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.