EF Education First bekrachtigt komst Kristoffer Halvorsen

woensdag 18 september 2019 om 18:40
EF Education First bekrachtigt komst Kristoffer Halvorsen

foto: Cor Vos

EF Education First heeft de komst van Kristoffer Halvorsen bekendgemaakt. De transfer van de Noorse renner van Ineos, wereldkampioen bij de beloften in 2016, hing al langere tijd in de lucht, maar is nu officieel bekrachtigd door de Amerikaanse ploeg.

EF Education First gaat werken aan een sprintkern rond kersverse aanwinst Kristoffer Halvorsen, die volgens de ploeg ‘een van de meest aantrekkelijke jonge talenten van 2020’ gaat worden. Na twee jaar bij Team Ineos verkast de wereldkampioen bij de beloften van 2016 nu naar de ploeg van teambaas Jonathan Vaughters. “Al sinds het begin heb ik een goed gevoel bij EF Education First en hun streven om op mij te vertrouwen als sprinter”, reageerde Halvorsen.

“Mijn indruk is dat het team me een omgeving en cultuur biedt, die bij me past. Dit voelt als de juiste keuze om me te helpen mijn doelen als wielrenner te bereiken.” Halvorsen wil zo vaak als mogelijk winnen bij zijn nieuwe ploeg en zijn ploegmaats helpen hetzelfde te doen. “Ik ben een sprinter die heel graag wil winnen en die het haat om te verliezen. Ik wil het team helpen samen te winnen en de ploeg helpen zich verder te ontwikkelen.”

Volgens ploegbaas Vaughters is Halvorsen een geweldig talent. “Het is aan ons om hem te helpen dat talent tot bloei te laten komen. Onze groep sportwetenschappers en ploegleiders staat te popelen om van deze jongen een kampioen te maken. Als organisatie missen we maar een monument op de schoorsteen en dat is Milaan-San Remo. Halvorsen wordt onze troef om die laatste prijs boven de open haard te krijgen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.