EF Education First bevestigt: Sep Vanmarcke rijdt de Ronde
vrijdag 5 april 2019 om 19:32

EF Education First bevestigt: Sep Vanmarcke rijdt de Ronde

Sep Vanmarcke maakt deel uit van de zeven renners sterke selectie van EF Education First voor de Ronde van Vlaanderen. Zijn deelname leek gedwarsboomd door een val in de E3 BinckBank Classic, maar vandaag kreeg de 30-jarige renner groen licht.

Hoewel Vanmarcke nog altijd hard werkt om zich klaar te stomen voor zondag, bevestigden renner en ploeg vandaag zijn deelname aan de Ronde. “Je bereidt je zo goed voor in de wintermaanden voor dit ene moment, voor deze wedstrijden. En dan ga je in je eerste grote koers tegen de vlakte. Het kan zo frustrerend zijn”, laat hij weten in een perscommuniqué.

Ploegleider Andreas Klier is optimistisch en hoopt dat Vanmarckes kwetsuren zijn verbeterd zondag. Buiten het blessureleed is de Duitser tevreden met de prestaties van zijn renners. “Ik voel dat elke renner hongerig is voor de bloemen en de hoofdprijzen”, stelt hij vast. “Van de renner die aan het begin van de dag zijn werk doet tot de afmaker: iedereen is even hongerig.”

Naast Vanmarcke maakt ook de Nederlander Sebastian Langeveld deel uit van de selectie. Alberto Bettiol, Matti Breschel, Sacha Modolo, Taylor Phinney en Tom Scully maken het team compleet.

Selectie EF Education First voor de flag-be Ronde van Vlaanderen 2019
flag-it Alberto Bettiol
flag-dk Matti Breschel
flag-it Sacha Modolo
flag-nl Sebastian Langeveld
flag-be Sep Vanmarcke
flag-us Taylor Phinney
flag-nz Tom Scully


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Ronde van Vlaanderen met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.