EF Education First bindt Michael Woods langer aan zich

EF Education First bindt Michael Woods langer aan zich

Foto: Sirotti

dinsdag 17 oktober 2017 om 17:52

Michael Woods zal ook de komende twee seizoenen zijn wedstrijden afwerken voor Cannondale-Drapac, dat volgend jaar als hoofdsponsor wordt afgelost door EF Education First. Dit staat te lezen op de website van de ploeg van manager Jonathan Vaughters.

De 31-jarige Canadees maakte in de voorbije Vuelta indruk als klassementsrenner, door zich na drie weken op een zevende plaats in de eindstand te parkeren. Hij eindigde dit jaar ook als negende in Luik-Bastenaken-Luik. Ondanks interesse van andere teams, heeft Woods nooit getwijfeld aan zijn toekomst bij de ploeg. “Ik heb aanbiedingen van andere formaties gehad, maar ik zou nergens anders willen koersen. Cannondale-Drapac was de eerste ploeg die interesse in me toonde, en mij de kans gaf een kopman te zijn. Ik ben blij dat ik dit vertrouwen kan terugbetalen in de komende twee jaar.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

rahimns 17 oktober 2017 om 18:14

Woods had een goed seizoen, reed zelfs een uitmuntende Vuelta. Benieuwd of hij nog een stapje kan zetten… maar ik denk dat dit wel het maximale is. Het zal verder nog lastig worden voor deze ploeg om echt nog toprenners te halen. Bijna alle contractvrije renners zijn al dikke dertigers. Vrees dat er een karig seizoen aankomt voor Cannondale.

McMulenga 17 oktober 2017 om 18:17

Is hij al 31 joh? Wat een laatbloeier! Ik was in de veronderstelling dat hij halverwege de 20 was.

Bazzz 17 oktober 2017 om 18:28

@Mc

Hij is pas heel laat begonnen met fietsen.
Echt respect voor deze man!

flashke 17 oktober 2017 om 18:34

Was dit jaar wat ziekjes tijdens de Waalse klassiekers, op een goeie dag zou hij daar een gooi naar winst moeten kunnen doen. Ook in het Italiaanse najaar vindt hij veel profielen op maat. Als hij zich verder wil toeleggen op het rondewerk misschien eerst wat in een windtunnel trainen.

hartstikkebedankt 17 oktober 2017 om 18:36

@rahimns: Bilbao, Kudus, Berhane, Dennis, Roche, Kiserlovski, Capecchi, Mezgec, R. Janse van Rensburg, Chernetchkii, Küng, Dylan Teuns, Haller, Pibernik, Politt, Sebastian Henao zijn allemaal formeel nog zonder contract. Lijkt me dat daar wel een aantal interessante renners voor deze ploeg bijzitten.

Mathieu Moller 17 oktober 2017 om 18:40

@rahimns
Als Vanmarcke geen pech heeft in het voorjaar en Uran en Woods hun vorm van dit jaar weten te evenaren, zijn ze al een heel eind. Dan moeten ze nog hopen dat renners als Langeveld, Rolland of Modolo een keer een leuke uitschieter hebben.
Maar het kan ook maar zo de andere kant op vallen en een volledig anoniem seizoen worden.

rahimns 17 oktober 2017 om 18:53

@hartstkkebedankt je weet dat daar een groot deel bij zit dat waarschijnlijk al een contract heeft. Vooral BMC is altijd wazig over de contracten die ze afsluiten. Denk dat renners als Teuns, Dennis, Roche en Kung al lang vastliggen. Bilbao zou zeker bij deze ploeg passen, denk ook dat hij binnen hun budget past. Kudus, Berhane, Van Rensburg blijven denk ik bij Dimension Data… verder is het toch maar magertjes.

@Mathieu Moller… klopt dan altijd beide kanten op… maar kijkend naar het verleden heb ik niet heel veel hoop. Het zijn veel renners waar bij lijkt alsof het beste er wel vanaf is. In de klassiekers gaan we ze zeker nog wel zien en het is te hopen dat Uran zo blijft presteren zoals dit jaar, want de jaren ervoor was het gewoon enorm mager.

hartstikkebedankt 17 oktober 2017 om 20:06

@rahimns Ja klopt, ik denk ook dat een Teuns, Dennis en Kung niet gaan komen, maar als ze bijvoorbeeld nog Bilbao, Kudus, Politt en Mezgec weten te halen dan heb je gewoon een paar prima renners in de ondersteuning erbij.

kelderfan 17 oktober 2017 om 20:56

Ja, die Nils Politt zou ook wel wat voor TLJ zijn geweest.

ONCE 18 oktober 2017 om 11:24

Hebben ze al een fatsoenlijke lead out voor Modolo? Dan lijkt me Mezgec een uitgelezen mogelijkheid

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.