EF Education First laat aankoop Higuita rijpen bij Fundación Euskadi

donderdag 17 januari 2019 om 17:39
EF Education First laat aankoop Higuita rijpen bij Fundación Euskadi

Sergio Andrés Higuita liet enkele maanden geleden weten in 2019 te zullen koersen voor EF Education First. De 21-jarige Colombiaan werd enkele dagen geleden echter gespot op het trainingskamp van Fundación Euskadi. De reden? Higuita zal de eerste zes maanden uitkomen voor de Baskische opleidingsploeg van Mikel Landa.

De beloftevolle klimmer laat dit weten in een interview met het Spaanse Sprint-final. Higuita geeft aan zelf te hebben aangedrongen op een dergelijke constructie. “Ik wil graag in alle rust doorgroeien, zodat ik ook kan genieten van de fiets.” Als alles naar wens verloopt, zal Higuita in juli definitief de overstap maken naar de Amerikaanse WorldTour-ploeg.

De vraag is: wat kunnen we verwachten van de piepjonge Colombiaan? “Ik hou ervan om te klimmen, maar ik ben ook redelijk snel aan de meet. Ik heb niet de snelheid van een pure sprinter, maar ik ben zeker niet kansloos na een zware wedstrijd. Ik hou ook heel erg van kortere rittenkoersen.”

Seizoen van de doorbraak
Higuita maakte in 2016 zijn profdebuut voor Manzana Postobon. Vorig seizoen wist hij definitief door te breken. Zo won hij een etappe én de jongerentrui in de hoog aangeschreven Vuelta a Colombia. Hij eindigde bovendien als vijfde in de eindstand. Daarnaast liet Higuita zich regelmatig zien in Europa, vooral in de kleinere Spaanse koersen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.