EF Education First met debutant Keukeleire naar Tour Down Under
Jens Keukeleire in het tenue van Lotto Soudal - foto: Cor Vos (archief)
donderdag 16 januari 2020 om 14:28

EF Education First met debutant Keukeleire naar Tour Down Under

EF Education First heeft zijn huiswerk klaar voor de aankomende Tour Down Under (21-26 januari). De Amerikaanse WorldTour-ploeg rekent in Australië op de sprintbenen van Kristoffer Halvorsen, de klimkuiten van Neilson Powless en Lachlan Morton én Jens Keukeleire, die zijn debuut maakt voor de formatie.

Voor Halvorsen is het zijn eerste wedstrijd voor EF Education First, na zijn winterse overgang van Team Ineos. De 23-jarige Noor – vier jaar geleden nog wereldkampioen bij de beloften – kan rekenen op een heuse sprinttrein, met locomotieven als Jens Keukeleire, Jonas Rutsch, Mitchell Docker en Tom Scully.

Voor Keukeleire en de jonge Duitse neoprof Rutsch betekent het eveneens hun debuut voor de Amerikaanse formatie. “Het doel is om een etappe te winnen”, zo vertelt Halvorsen in een perscommuniqué. “Ik won nog nooit op WorldTour-niveau, maar ik hoop op een zege in de Tour Down Under.”

EF Education First hoopt met Powless een goed klassement te rijden. Voor de 23-jarige Amerikaan is de Tour Down Under een bijzondere wedstrijd, wetende dat het zijn eerste koers is voor de zuurstokroze formatie. “Ik hoop dat het harde trainen zijn vruchten afwerpt”, aldus de oud-renner van Jumbo-Visma.

Selectie flag-us EF Education First voor flag-au Tour Down Under 
flag-au Mitchell Docker
flag-no Kristoffer Halvorsen
flag-be Jens Keukeleire
flag-au Lachlan Morton
flag-us Neilson Powless
flag-de Jonas Rutsch
flag-nz Tom Scully

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.