EF Education First zonder zieke kopman Martínez in Tour of Utah

maandag 12 augustus 2019 om 21:23
EF Education First zonder zieke kopman Martínez in Tour of Utah

foto: Cor Vos

Daniel Felipe Martínez heeft zich last minute moeten terugtrekken voor de Tour of Utah. Ziekte houdt de Colombiaanse kopman van EF Education First aan de kant. Met oud-winnaars Joe Dombrowski en Lachlan Morton heeft de ploeg echter nog twee troeven in de hand.


Martínez (23) klom dit jaar met de beste klimmers ter wereld omhoog in de Tour Colombia 2.1. De Colombiaan besloot de ronde als derde, nog voor Egan Bernal die later de Tour de France zou winnen. In de Franse rittenkoers was hij normaal gesproken ook van start gegaan, maar breuken in beide handen, die hij opliep bij een val tijdens een training, hielden hem aan de kant. Vorige week keerde hij terug in koers en won hij de tijdrit tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen in Lima.

Utah had zijn eerste koers in het roze shirt van EF Education First moeten worden sinds de Tour de Romandie begin mei, maar door ziekte moet hij de koers links laten liggen. “Dani was het hele weekend erg ziek met koorts en een luchtwegaandoening”, meldde ploegarts Kevin Sprouse in een persrelaas. “Hij kreeg antibiotica en is aan de beterende hand, maar op dit moment is hij nog niet in staat om te koersen.”

Daardoor begon de Amerikaanse formatie met een renner minder, maar wél met oud-winnaars Lachlan Morton (2016) en Joe Dombrowski (2015). “We verloren een sterke kopman met Martínez en omdat we nu met vijf renners meedoen, moeten we op een andere manier over de koers gaan nadenken”, zei ploegleider Fabrizio Guidi. “Ik ben ervan overtuigd dat we een goed team hebben en ik verwacht absoluut dat we deel uitmaken van de show.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.