EF Education-Nippo kondigt komst Esteban Chaves aan
foto: Cor Vos
dinsdag 10 augustus 2021 om 08:14

EF Education-Nippo kondigt komst Esteban Chaves aan

EF Education-Nippo heeft zich voor volgend jaar versterkt met Esteban Chaves (31). De klimmer verlaat na acht seizoenen Team BikeExchange en tekende een contract dat hem zeker voor een seizoen aan het Amerikaanse WorldTeam bindt.

“Ik wilde om verschillende redenen naar EF Pro Cycling. Van buitenaf lijkt het namelijk een grote familie waarin iedereen door de passie van wielrennen wordt gedreven. Ook was een van de ploegleiders een renner die ik zeer bewonderde toen ik begon te fietsen, namelijk Juanma Garate. Daarnaast kijk ik ernaar uit om weer enkele Colombiaanse ploeggenoten te hebben”, laat Chaves weten. Bij zijn nieuwe ploeg komt hij zijn landgenoten Diego Camargo, Rigoberto Urán en Daniel Arroyave tegen. “Maar het belangrijkste: het shirt is heel cool hè, vind je niet?”

Ploegmanager Jonathan Vaughters is blij met de komst van Chaves naar EF Education-Nippo. “We denken dat Esteban een paar geweldige jaren gaat hebben. Hij heeft de problemen met zijn gezondheid overwonnen en toonde dit jaar consistentie. We hebben het gevoel dat hij op het punt staat erdoor te komen en hij dat weet om te zetten in overwinningen. Hij past helemaal bij de natuur van onze ploeg, die de menselijke kwaliteiten van elke renner bovenaan plaatst”, aldus Vaughters.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.