Gorka Izagirre, Volta a Portugal, nieuwe teamlid LottoNL-Jumbo
foto: Sirotti
maandag 6 augustus 2018 om 20:00

Gorka Izagirre, Volta a Portugal, nieuwe teamlid LottoNL-Jumbo

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de ziekenboeg van Bahrain Merida, dopingscontroles in Portugal, een nieuwe teamgenoot voor LottoNL-Jumbo, de Fixed Gear-plannen van Ide Schelling en een nieuwe juniorenkoers met een wel heel bijzondere hoofdsponsor.

Geen breuken voor Gorka Izagirre na val in San Sebastián

Voor Gorka Izagirre kwam de Clásica San Sebastián vroegtijdig ten einde. Terwijl zijn jongere broer Ion naar de zevende plaats koerste, moest Gorka opgeven. Hij was betrokken bij de massale valpartij waarbij ook Egan Bernal en Mikel Landa betrokken waren, bleef lang liggen en greep naar zijn elleboog. Onderzoek wees echter uit dat hij niks had gebroken, wel kwamen er bloeduitstortingen en gekneusde ribben aan het licht. De 30-jarige Spanjaard zou binnen tien dagen weer hersteld moeten zijn, meldde Bahrain Merida. Izagirres ploeggenoot Kanstantsin Siutsou liep een kneuzing op in zijn linkerschouder en wordt in Italië verder onderzocht. De Klasikoa eiste meer slachtoffers, want vandaag werd bekend dat ook Pierre Latour zeker vier weken aan de kant staat met een gebroken ruggenwervel.


Renners in Volta a Portugal opnieuw onderzocht

Waar de renners in de Volta a Portugal na de derde etappe werden verrast met een dopingcontrole, werd dit na afloop van de vierde etappe nog eens stilletjes over gedaan. Dezelfde 41 renners mochten na aankomst in Penhas da Saúde nog eens stilletjes over doen. Het zou gaan om een gezamenlijke actie van de anti-doping organisaties van Portugal en Spanje, in samenwerking met de UCI.


Nieuw teamlid LottoNL-Jumbo

Naast Jan Maas verwelkomt LottoNL-Jumbo tijdens de Tour of Utah nog een nieuwe teamgenoot. Via Twitter poseert de ploeg met de nieuwe aanwinst, oordeel zelf:


Ide Schelling gaat wegprogramma combineren met Fixed Gear

SEG Racing Academy en haar renner Ide Schelling gaan deelnemen aan een aantal Nederlandse fixedgearcriteriums met als doel deelname aan de Red Hook-wedstrijd in Milaan. Het unieke karakter en de sfeer van deze evenementen hebben ploeg en renner altijd aangetrokken, staat op de ploegsite. Schellings ambities liggen weliswaar in het wielrennen op de weg, maar hij wil beide disciplines zolang mogelijk combineren om zijn fysiek en behendigheid te verbeteren. “Sinds mijn veertiende fietste ik op een fixedgearfiets naar school en ik ben ervan gaan houden”, zegt de 20-jarige renner. “Aan het begin van het jaar hebben we met het management erover gesproken om enkele van deze criteriums te rijden in de kleuren van de ploeg en dat is wat we nu gaan doen!” Schelling zal zich mengen in de fixedgearwedstrijden als zijn programma op de weg dat toestaat.


Efteling hoofdsponsor nieuwe juniorenkoers

Op zondag 23 september zal de eerste editie van de Efteling Omloop Hil en Moer plaatsvinden. De nieuwe juniorenkoers wordt georganiseerd door het wielercomité Kaatsheuvel in samenwerking met WV De Jonge Renner. Zij hebben de Efteling als hoofdsponsor én naamgever van het evenement kunnen strikken. De koers telt 124 kilometer opgebouwd uit vijf ronden van twintig kilometer, gevolgd door drie omlopen van acht kilometer lang. Naar verluidt zal Roodkapje het startschot geven in Kaatsheuvel, zo meldt WV De Jonge Renner.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
6 augustus 2018 20:34
Nu kunnen we helemaal in sprookjes gaan geloven, vaart UCI wel bij
6 augustus 2018 22:23
Geen beklag over het frivole R2D2 berichtje ?
6 augustus 2018 22:45
Jawel hoor, Star Wars is namelijk kut.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.