Egan Bernal: “Anderhalf uur afzien, maar dan wacht mogelijk Tourwinst”
foto: Cor Vos
zaterdag 27 juli 2019 om 14:49

Egan Bernal: “Anderhalf uur afzien, maar dan wacht mogelijk Tourwinst”

Egan Bernal kon voor de start van de bergetappe naar Val Thorens nog altijd niet geloven dat hij de nieuwe drager van de gele trui is. “Dit is crazy. De Tour de France is de belangrijkste wedstrijd ter wereld. Het is de koers waarvan iedereen droomt en ik ben de leider.”

“Ik ben nog altijd emotioneel, maar vandaag staan ons nog zestig zware kilometers te wachten”, ging Bernal verder. “Ik ben supergemotiveerd met een groot verlangen om de klim te bereiken en het goed te doen. Het wordt anderhalf uur klimmen, anderhalf uur lijden, maar aan het eind wacht een mogelijke overwinning in de Tour de France.”

Geraint Thomas sprak al zijn steun uit voor zijn Colombiaanse ploegmaat. Bernal: “Geraint is de titelverdediger en hij werkt voor mij. Dat is een belangrijke steunbetuiging, terwijl hij zelf derde staat in het klassement. Een van de beste renners ter wereld gaat me helpen de koers te winnen.”

“Als Colombiaan ben ik erg trots op het dragen van deze trui. Colombia heeft veel geschiedenis, maar tot nu toe heeft niemand de Tour gewonnen. Het is iets heel moeilijks. Ik wil de eerste zijn die het haalt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.