Egan Bernal denkt aan combinatie Giro-Tour in 2020
foto: Cor Vos (archief)
zondag 1 december 2019 om 10:21

Egan Bernal denkt aan combinatie Giro-Tour in 2020

Egan Bernal schreef dit seizoen geschiedenis door als eerste Colombiaan de Tour de France te winnen, maar de renner van Team Ineos hoopt volgend jaar eigenlijk ook aan de start te staan van de Giro d’Italia. “Ik wil graag beide grote rondes rijden, al is het een hele moeilijke combinatie”, zo vertelt Bernal in gesprek met AS.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ruim één maand geleden sprak Bernal al over zijn liefde voor de Italiaanse ronde, maar de 22-jarige klimmer denkt nu ook serieus na over de combinatie Giro-Tour. “Ik wil graag beide rondes betwisten, aangezien ik enorm enthousiast ben over de Giro. Het is een fantastische wedstrijd, ik heb twee jaar in Italië gewoond én heb al een keer de Tour gereden.”

“Ik kan het met andere woorden proberen”, zo doelt Bernal op een eventuele Giro-deelname. “Het is lastig om beide rondes te combineren, maar ik ben ervan overtuigd dat we goed kunnen presteren. Al is het bijna onmogelijk om beide rittenkoersen te winnen. Ik ben echter bereid om naar de Giro, Tour of Vuelta te gaan. Het zijn allemaal grote wedstrijden”, zo vertelt de Colombiaan.

De factor Jumbo-Visma 
Team Ineos zwaait al jaren de scepter in de Tour de France, maar de Britse miljoenenformatie ziet Jumbo-Visma steeds sterker worden. Zo won de Nederlandse ploeg dit seizoen de Vuelta a España. “En ze zullen nog sterker worden met het aantrekken van Tom Dumoulin”, aldus Bernal. “Dat is nadelig voor ons, maar het is voor de toeschouwers alleen maar goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.