Egan Bernal geraakt door overlijden jonge fan
foto: Cor Vos (archief)
maandag 19 juli 2021 om 19:31

Egan Bernal geraakt door overlijden jonge fan

Egan Bernal heeft op social media een jonge fan herdacht. Het gaat om de 13-jarige Julián Gómez, die zondag tijdens een trainingsrit in de Colombiaanse regio Cundinamarca om het leven kwam bij een aanrijding met een vrachtwagen. Gómez was een grote fan van Bernal.

De jonge Julián kwam twee jaar geleden in het nieuws omdat hij bij de huldiging van Bernal als winnaar van de Tour de France in tranen uitbarstte. Nadat de beelden daarvan wereldwijd verspreid werden, kreeg hij de kans om zijn Colombiaanse voorbeeld te ontmoeten. Gómez ging daarop fietsen bij de club van een oud-trainer van Bernal.

Een aanrijding met een vrachtwagen maakte echter een vroegtijdig einde aan het leven van de jonge wielrenner. Volgens zijn oom, die het zag gebeuren, was de chauffeur druk aan het toeteren. “Hij wilde ons irriteren en hij kwam zo dichtbij, dat Julián nerveus werd, zijn evenwicht verloor en onder de vrachtwagen terechtkwam. Hij was op slag dood”, aldus zijn oom bij RCN Radio. De bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden door de politie.

“Vandaag huilen we om jou Julián, de ware trots van mijn land”, reageert Bernal op social media met een video.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.