Egan Bernal nog niet helemaal verlost van rugklachten
foto: Cor Vos
vrijdag 28 augustus 2020 om 09:23

Egan Bernal nog niet helemaal verlost van rugklachten

Egan Bernal moest vanwege rugklachten opgeven in het Critérium du Dauphiné, maar de Colombiaan is naar eigen zeggen klaar om zijn titel te verdedigen. Bernal koerst echter nog niet volledig pijnvrij, zo laat hij weten aan Het Nieuwsblad.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 23-jarige renner is door INEOS Grenadiers naar voren geschoven als de absolute kopman. De Britse sterrenformatie besloot zelfs viervoudig Tourwinnaar Chris Froome en Geraint Thomas (Tourwinnaar in 2018) thuis te laten. Aan Bernal om te laten zien dat hij weer volledig fit is na rugproblemen in aanloop naar de Tour.

“Ik ben er klaar voor”, zo vertelde de klimmer in het Zuid-Franse Nice. “De ronde belooft van bij de start erg pittig te worden. We zijn een volledig jaar bezig geweest om deze Tour tot in de puntjes voor te bereiden. Ik hoop de fans mooie emoties te bezorgen.” De Tour start morgen met een verraderlijke etappe van en naar Nice.

Over rugklachten: “Het is al beter dan in de Dauphiné”
Helemaal verlost van zijn rugklachten is Bernal overigens niet. “Maar het is al wat beter dan in de Dauphiné. Ik voel me opnieuw ‘OK’ en klaar voor deze Tour. Iedereen is vooral blij dat de Tour kan doorgaan. Zelfs met alle beperkingen en bijkomende maatregelen. Hopelijk gaat de Tour door tot Parijs, dat zou het beste zijn voor de sport.”

Bernal kan in de bergen rekenen op Girowinnaar Richard Carapaz en Pavel Sivakov. Deze coureurs zijn wellicht in staat om het kopmanschap over te nemen, mocht de titelverdediger toch weer last krijgen van zijn rug.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.