Egan Bernal: “Ik wil volgend jaar wellicht twee grote rondes rijden”
foto: Cor Vos
zondag 27 oktober 2019 om 10:07

Egan Bernal: “Ik wil volgend jaar wellicht twee grote rondes rijden”

Egan Bernal weet nog niet hoe zijn programma voor komend seizoen eruit zal zien. De Colombiaanse klimmer won dit jaar zijn eerste Tour de France, maar hij kijkt ook met een schuin oog naar de Giro d’Italia. “Het parcours van de aankomende Giro is heel speciaal”, zo vertelt hij in gesprek met Cyclingnews.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het is niet zo gek dat Bernal een voorliefde heeft voor de eerste grote ronde van het seizoen, aangezien hij enkele jaren in Italië heeft gewoond. Bovendien reed hij twee seizoenen voor Androni Giocattoli-Sidermec. “Ik hou heel erg van het parcours van de aankomende Giro. Het is echt een compleet parcours, met drie tijdritten, enkele zeer lange etappes en lange beklimmingen.”

Enthousiast 
De 103e editie van de Giro d’Italia kent negen etappes van boven de tweehonderd kilometer. “Ik ben fan van lange ritten”, aldus Bernal. “Het is echt iets speciaals binnen het wielrennen. Ik zal wellicht wat tijd verliezen in de tijdritten, wat zeker nadelig is, maar ik kan wel goed presteren in het hooggebergte”, zo vertelt de renner van Team Ineos, die nog geen beslissing heeft genomen.

“Ik wil natuurlijk graag terugkeren naar de Tour, maar ik wil ook heel graag de Giro rijden.” De 22-jarige Bernal zou dit jaar als kopman de Ronde van Italië betwisten, maar een sleutelbeenbreuk gooide vlak voor de ronde roet in het eten. De klimmer ging vervolgens naar de Tour en de rest is geschiedenis. Het is echter de vraag wat Team Ineos van plan is met Bernal.

De factor Froome 
De Britse ploeg beschikt namelijk ook over Chris Froome, Geraint Thomas en Richard Carapaz. Viervoudig Tourwinnaar Froome richt zich na een verloren seizoen weer volledig op de Tour. “Bernal heeft tegen mij gezegd dat hij klaar is om volgend jaar voor mij te werken. Maar dan zal ik wel de beste moeten zijn”, liet Froome eerder weten. Bernal: “Het is een grote eer om Froomey te helpen.”

“Ik denk nog altijd dat Chris de beste renner is. Ik heb ook enorm veel respect voor hem. Ik wil hem graag helpen, mocht hij een betere conditie hebben. Ik wil alleen nog geen beslissing nemen tussen de Giro of de Tour. We zullen in december een beter beeld hebben. Ik wil volgend jaar wellicht twee grote rondes rijden, maar dat is afhankelijk van mijn gevoel na de eerste ronde. Maar nogmaals: ik neem nu nog geen beslissing.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.