Egan Bernal: “Ik win liever de Vuelta dan nog een keer de Tour”

woensdag 22 december 2021 om 10:39
Egan Bernal: “Ik win liever de Vuelta dan nog een keer de Tour”

foto: Cor Vos

Egan Bernal droomt ervan om ooit de Ronde van Spanje te winnen. “Als je me vraagt welke wedstrijd ik het liefst zou winnen, nog een Tour de France of de Vuelta a España, dan kies ik voor de laatste. In dat geval ga ik de geschiedenis in, als winnaar van alle drie de grote rondes”, zegt de 24-jarige renner in een interview met het Colombiaanse El Tiempo.

[bingoal id="149835" link="http://bit.ly/bingoal_giro2021_3" title="Wie wint de derde etappe van de Giro 2021?"]

Afgelopen jaar reed Bernal ook al de Ronde van Spanje, maar wist hij niet verder te komen dan een zesde plaats. Hij geeft nu aan dat hij niet in zijn beste vorm aan de start verscheen. “Ik wilde niet eens naar de Vuelta gaan. Het idee was om na de Giro de Tour te doen. Ik zou de Tour dan kunnen rijden zonder al te veel verantwoordelijkheden”, vertelt de Tourwinnaar van 2019.

“Toen kwam – geheel onverwacht – echter het nieuws dat ik het coronavirus te pakken had. Ik stond vervolgens tien dagen stil qua training. Bovendien was het bij mijn terugkeer in Colombia erg slecht weer. Ik heb zodoende mijn fiets een tijdlang niet aangeraakt. Daarna heb ik mijn best gedaan om weer in conditie te komen, maar de cijfers liegen niet. Toch heb ik in die Vuelta meer geleerd dan in vele andere wedstrijden.”

“Niemand is onverslaanbaar”
In 2022 zal Bernal opnieuw de Ronde van Frankrijk betwisten. “Ik denk dat het tijd is om terug te keren naar de Tour: het is praktisch gezien alweer twee jaar geleden, want in 2020 moest ik opgeven. Ik wil terugkeren en me op de best mogelijke manier voorbereiden”, kijkt hij vooruit.

Bij de dominantie van de Slovenen Tadej Pogačar en Primoz Roglič legt Bernal zich niet bij voorbaat neer. “Ze zijn erg sterk, maar ik geloof ook dat niemand onverslaanbaar is: iedereen kan een slechte dag hebben en dan is het in één keer voorbij. Bovendien speelt niet alleen het fysieke, maar ook het strategische een rol. Je moet weten hoe je je moet plaatsen en constant je aandacht erbij houden”, is hij optimistisch.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.