Egan Bernal kiest voor Dauphiné in aanloop naar de Tour
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 23 januari 2020 om 14:24

Egan Bernal kiest voor Dauphiné in aanloop naar de Tour

Egan Bernal kiest dit jaar voor het Critérium du Dauphiné in aanloop naar de Tour de France, zo heeft hij laten weten op een persconferentie in zijn thuisland Colombia. De ronderenner van Team Ineos reed vorig seizoen nog de Ronde van Zwitserland, maar maakt komende zomer zijn debuut in de Franse voorbereidingskoers.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 23-jarige Bernal won in 2019 het eindklassement van de Ronde van Zwitserland, na onder meer een ritzege in de zware bergrit naar St. Gotthard. Het bleek de ideale voorbereiding op de Ronde van Frankrijk, aangezien hij enkele weken later geschiedenis schreef door als eerste Colombiaan de Tour te winnen.

Bernal begint zijn seizoen in februari met de nationale kampioenschappen en de Tour Colombia 2.1, gevolgd door een optreden in Parijs-Nice. Bernal speelt ook met het idee om deel te nemen aan de Ronde van het Baskenland. Zeker is dat hij aan de start zal staan van Luik-Bastenaken-Luik.

Bernal zal tussen de eerste Europese wedstrijden en het Critérium du Dauphiné weer vertoeven in Colombia, in de hoop daar zo goed mogelijk te trainen met het oog op de Ronde van Frankrijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.