Egan Bernal maakt rentree in Settimana Internazionale Coppi e Bartali
foto: Cor Vos
dinsdag 14 maart 2023 om 09:49

Egan Bernal maakt rentree in Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Egan Bernal zal volgende week weer te zien zijn in het peloton. De Colombiaanse klimmer zal aan de start verschijnen van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali (21-25 maart). Dat heeft de organisatie van de Italiaanse wielerkoers inmiddels bekendgemaakt.

De Tourwinnaar van 2019 begon veelbelovend aan het nieuwe seizoen met een vierde plaats in de koninginnenrit van de Vuelta a San Juan, maar Bernal liep in de Argentijnse rittenkoers – na een val – ook een knieblessure op. De klimmer moest de Vuelta a San Juan vroegtijdig verlaten en moest tevens passen voor de Ruta del Sol en Parijs-Nice.

Derde deelname 
Bernal zit inmiddels weer op de fiets en zal over een week dus weer een rugnummer opspelden voor de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. De ronderenner maakt zich op voor zijn derde deelname aan de Italiaanse koers, na eerdere optredens in 2016 en 2017. De 26-jarige Bernal hoopt dit seizoen weer naar zijn oude niveau te groeien, na een zeer zwaar trainingsongeval en lange revalidatie.

In totaal staan er acht WorldTour-teams aan de start van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali, met INEOS Grenadiers, BORA-hansgrohe, Soudal Quick-Step, Jayco AlUla, Astana Qazaqstan, Jumbo-Visma, Trek-Segafredo en EF Education-EasyPost. Vorig jaar ging de eindzege naar de Ierse klimmer Eddie Dunbar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.