Egan Bernal mist Ruta del Sol vanwege knieproblemen
foto: Cor Vos
dinsdag 14 februari 2023 om 17:15

Egan Bernal mist Ruta del Sol vanwege knieproblemen

Update Egan Bernal geeft verstek voor de Ruta del Sol (15-19 februari). De Colombiaan van INEOS Grenadiers is nog altijd niet volledig hersteld van zijn knieproblemen, opgelopen bij een valpartij in de Vuelta a San Juan.

Bernal begon zijn seizoen eind januari veelbelovend met een vierde plaats in de koninginnenrit van de Vuelta a San Juan. Een dag later stapte de 26-jarige klimmer echter uit de wedstrijd met knieklachten. Xabier Zandio, ploegleider bij INEOS Grenadiers, zei al snel dat het om ‘niets ernstigs’ ging, maar Bernal liet op 5 februari wel het Colombiaans wegkampioenschap aan zich voorbijgaan. Nu wordt dus ook de Ruta del Sol van zijn programma geschrapt.

Vanuit het team is aan La Gazzetta dello Sport benadrukt dat er geen paniek is. De deelname van Bernal aan Parijs-Nice (5-12 maart) zou niet in gevaar zijn. Het is nog niet duidelijk of hij in aanloop naar de Franse rittenkoers nog een andere wedstrijd zal betwisten.

Capabele vervangers 
Ondanks de afwezigheid van Bernal, heeft INEOS Grenadiers nog voldoende ijzers in het vuur voor de Ruta del Sol. Zo heeft de Britse sterrenformatie Tao Geoghegan Hart, de winnaar van de Giro d’Italia 2020, in de gelederen. De Brit was in de Ronde van Valencia meer dan in orde. Hij boekte ritwinst op de Alto de la Cueva Santa en sloot de vijfdaagse als derde af.

Hart was onlangs al succesvol in de Ronde van Valencia – foto: Cor Vos

Ook in de top-tien van het eindklassement in Valencia: Carlos Rodríguez. Met de Spaanse kampioen heeft INEOS Grenadiers nog een kandidaat-winnaar voor de Ruta del Sol. Ook Pavel Sivakov is – in topvorm – in staat om mee te doen voor de eindoverwinning. Omar Fraile, Connor Swift, Salvatore Puccio en Jhonatan Narváez worden eveneens aan de start verwacht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.