Egan Bernal: “Nog niet bezig met het winnen van de Tour”

zaterdag 22 juni 2019 om 11:42
Egan Bernal: “Nog niet bezig met het winnen van de Tour”

foto: Cor Vos

Weliswaar voert Egan Bernal momenteel het klassement aan van de Ronde van Zwitserland en lijkt jacht op de gele trui tijdens de Tour de France een haast logische vervolgstap. Maar de pas 22-jarige Colombiaan van Ineos houdt vooralsnog een slag om de arm.

“De Tour is een heel andere wedstrijd, een ronde waarover je niet te lichtzinnig moet denken”, zei Egan Bernal tegen de NOS. Ook in Parijs-Nice reed hij al in de gele trui en voorts waren er top 5-klasseringen in de Colombia 2.1 (vierde) en de Ronde van Catalonië (derde). “Parijs-Nice en de Ronde van Zwitserland zijn mooi, maar de Tour is andere koek.”

Binnenkort staat de Colombiaan aan de start van zijn tweede Tour de France. Door het wegvallen van zijn kopman Chris Froome, de afwezigheid van Tom Dumoulin en Primož Roglič en de opgave van Geraint Thomas klinkt zijn naam steeds vaker door in de favorietenlijstjes. “Maar met Thomas gaat het goed”, weerspreekt hij. “Hij had zelfs verder kunnen rijden.”

“Dan zou hij heel hoog in het klassement hebben gestaan. Ik zal wellicht meer beschermd worden, maar Thomas is de kopman in de Tour. Hij is daar bovendien de laatste winnaar en dat moet je respecteren. De Tour winnen is heel moeilijk en ik ben nog maar 22 jaar. Eigenlijk ben ik daar nog niet mee bezig”, aldus Bernal.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.