Egan Bernal: “Nog niet zeker van het WK wielrennen”

donderdag 5 september 2019 om 08:00
Egan Bernal: “Nog niet zeker van het WK wielrennen”

foto: Cor Vos

Egan Bernal is voorzichtig over zijn deelname aan het WK wielrennen, dat over drieënhalve week in Yorkshire wordt gehouden. De nationale bond van Colombia maakte weliswaar bekend dat de Tourwinnaar deel uitmaakt van de selectie, maar zelf is de renner er nog niet zeker van.

“Vrienden, ik wil duidelijk maken dat ik er nog steeds niet zeker van ben om dit seizoen naar het WK te gaan”, schrijft Bernal op zijn social media. “Momenteel ben ik aan het trainen in Colombia om het einde van het seizoen goed voor te bereiden. Maar als ik het gevoel heb dat ik niet goed genoeg ben om mijn land op de beste manier te vertegenwoordigen, heb ik liever dat een andere renner de kans krijgt.”

Eerder deze week liet de Colombiaanse wielerbond nog weten dat Bernal een van de renners is die later deze maand om de wereldtitel op de weg gaat strijden tijdens het wereldkampioenschap in het Britse Yorkshire. Voor de Tourwinnaar zou het zijn eerste WK-wegwedstrijd worden bij de professionals. In het verleden won hij al wel een zilveren en een bronzen medaille tijdens het WK mountainbike voor junioren.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.