Egan Bernal over Tourdeelname: “Zou graag met nummer 1 rijden”

dinsdag 15 oktober 2019 om 15:52

Titelverdediger Egan Bernal verwacht volgend jaar een bijzonder spectaculaire Tour de France. “De renners zullen aanvallen, aangezien er veel zware en steile beklimmingen zijn. Het zal voor de kijker een leuke Tour worden”, zo vertelt de Colombiaan na afloop van de presentatie aan het verzamelde journaille.

De 22-jarige Bernal krijgt volgend seizoen een ideaal parcours voorgeschoteld: veel bergetappes en slechts één tijdrit. En laat de finish van de individuele tijdrit nu op de top van La Planche des Belles Filles liggen. “Het zal een andere Tour worden”, aldus Bernal. “Ik wil volgend jaar graag terugkeren, al helemaal omdat ik titelverdediger ben.”

De klimmer van Team Ineos laat echter weten dat er nog geen definitieve beslissing is genomen. “Ik moet het allemaal nog bespreken met de ploeg en Dave”, doelt Bernal op teammanager Dave Brailsford. “We zullen het parcours eerst nog moeten analyseren, om vervolgens een beslissing te nemen.”

“Ik zou graag weer aan de start willen staan van de Tour, maar ik heb ook veel respect voor de Giro d’Italia en Vuelta a España. Al zou ik graag met het nummer één willen rijden in de Tour”, aldus Bernal.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.