Egan Bernal zet Tourzege uit hoofd na pak slaag: “Er zijn geen excuses”

zondag 13 september 2020 om 18:31
Egan Bernal zet Tourzege uit hoofd na pak slaag: “Er zijn geen excuses”

foto: Cor Vos

Egan Bernal was de grote verliezer van de vijftiende etappe. De kopman van INEOS Grenadiers moest al vroeg op de slotklim van de Grand Colombier lossen en verloor uiteindelijk meer dan zeven minuten op ritwinnaar Tadej Pogacar en gele trui Primoz Roglic. “Eerlijk gezegd ging het al op de eerste klim niet goed met mij”, zei Bernal na de finish.

“Ik moest op de eerste klim al bijna lossen. Daar zag ik al heel erg af”, legt de Colombiaanse titelverdediger uit. “Ik vertelde mijn ploeggenoten dat ik op mijn limiet zat. Ik probeerde door te vechten in de finale, maar ik wist dat ik zou lossen op de laatste klim.”

Bernal liet het hoofd weliswaar niet hangen, maar liep toch tegen een grote achterstand aan. “Ik heb mijn best gedaan, voor mezelf en voor de ploeg. Er zijn gewoon andere renners sterker en dat moet ik accepteren. Ik voelde me leeg en had geen kracht. Er zijn geen excuses verder. Ik heb de benen niet en de rest is sterker.”

Toch was Bernal hoopvol voor de etappe. “Ik voelde me goed en gisteren ook. Ik weet niet wat er vandaag gebeurd is, maar dat is het leven. Dat is wielrennen. Ik kan niet elke wedstrijd winnen”, aldus de Tourwinnaar van 2019, die nu uit de top-10 gezakt is. “De Tour winnen is onmogelijk. Ik wil graag wat rust nemen en dan zien we het wel.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.