Egan Bernal zet zijn zinnen volgend jaar op Vuelta a España
foto: Cor Vos
donderdag 26 oktober 2023 om 10:39

Egan Bernal zet zijn zinnen volgend jaar op Vuelta a España

Egan Bernal reed dit jaar met de Tour de France en Vuelta a España alweer twee grote rondes, maar de inmiddels 26-jarige Colombiaan hoopt in 2024 weer echt mee te doen om de sportieve knikkers. De renner van INEOS Grenadiers richt zich volgend jaar met name op de Ronde van Spanje.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat heeft de klimmer laten weten in de podcast Tachalo. De coureur hoopt in 2024 weer echt mee te doen om de eindoverwinning in een grote ronde, na twee moeilijke jaren. In 2022 kwam Bernal op training zwaar ten val en was hij voornamelijk aan het revalideren. Dit jaar reed hij weer een volledig wedstrijdprogramma, maar zocht hij met name in de grote rondes nog naar zijn vorm van weleer.

De vraag is of Bernal nog zijn oude niveau kan behalen, waarmee hij in het verleden de Tour de France (2019) en de Giro d’Italia (2021) wist te winnen. De Colombiaan heeft zelf nog altijd het geloof in een glorieuze terugkeer, zo blijkt wel uit zijn woorden in de podcast.

In een illuster rijtje?
Mocht Bernal erin slagen om in 2024 de Vuelta te winnen, dan komt hij in een illuster rijtje met Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Alberto Contador, Vincenzo Nibali en Chris Froome. Deze renners wisten al de ’triple crown’ (winst in Giro, Tour en Vuelta) te voltooien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.