Eigenaar Ineos: “Bij een dopinggeval stappen we uit de wielersport”
Jim Ratcliffe en David Brailsford - foto: Cor Vos
donderdag 2 mei 2019 om 13:40

Eigenaar Ineos: “Bij een dopinggeval stappen we uit de wielersport”

Mocht iemand binnen de rangen van Team Ineos op gebruik van verboden middelen worden betrapt, dan trekt de chemiegigant haar steun in. Dit heeft Jim Ratcliffe, de steenrijke eigenaar van Ineos laten weten aan de BBC.

Gisteren kwam er officieel een einde aan het tijdperk Team Sky, omdat chemieconcern Ineos het hoofdsponsorschap overnam. In haar tienjarige historie is Team Sky diverse malen op controversiële wijze in het nieuws gekomen. Denk maar aan de Salbutamol-affaire met Chris Froome, of het mysterieuze pakketje van Bradley Wiggins.

“We hebben onze ogen hiervoor niet gesloten”, vertelde Ratcliffe tijdens de presentatie aan de verzamelde pers, waaronder Cyclingnews. “We hebben gekeken naar de processen die slecht gedrag voorkomen binnen het team. Ik denk dat deze processen niet beter kunnen.”

“Ik heb geen enkele interesse in valsspelen of het gebruik van doping. De dag waarop één van die twee zaken onze wereld binnentreedt zullen we die wereld verlaten”, stelt Ratcliffe in het gesprek met de Britse omroep. “Ik geloof dat wanneer je de beste atleten hebt en over de beste trainingsmethodes beschikt je dat niet nodig hebt. Wat heeft het voor zin om een ​​koers te winnen als je valsspeelt?”

“Ik heb geen problemen met marginal gains”, sluit de in Monaco residerende Brit af. “Betere aerodynamica of betere kettingbladen; dat is Formule 1-werk. Dat is prima.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.