Einde aan indrukwekkende reeks Katie Compton
foto: Cor Vos
maandag 16 december 2019 om 09:10

Einde aan indrukwekkende reeks Katie Compton

Het moet zonder twijfel even wennen zijn voor Katherine Compton om niet langer de Amerikaans kampioene veldrijden te zijn. Na liefst vijftien nationale titels op rij, moest ze gisteren haar kampioenstrui afstaan aan Clara Honsinger.

Compton begon haar opmerkelijke reeks in het crossseizoen 2004-2005. Sindsdien was de nationale titel vast prik voor de Amerikaanse, die in haar inmiddels lange carrière ook meermaals vice-wereldkampioene werd. Maar gisteren eindigde haar reeks in Tacoma, Washington. Al vroeg reed Compton in geslagen positie, toen de latere winnares Clara Honsinger en Rebecca Fahringer wegreden in de openingsronde. Honsinger soleerde vervolgens naar de finish om haar allereerste Stars and Stripes te veroveren en zo Compton te onttronen.

“Het was moeilijk”, vertelde Compton, die wel de bronzen medaille pakte, aan Cyclingnews. “Ik had absoluut niet de benen en het was echt een moeilijk parcours met de heuveltjes en de technische stukken, maar het was ook supersnel en vlak. Clara en Becca reden echt geweldig en het is mooi om Clara de overwinning te zien pakken, omdat ze steeds beter wordt. Ja, ik ben teleurgesteld, maar vooral omdat ik me gewoon niet zo geweldig voelde. Het is altijd moeilijk om niet je beste dag te hebben, maar het zij zo.”


Compton in haar kampioenstrui in zeven foto’s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.