Einde carrière voor Gert Dockx (Lotto Soudal) en Mirko Selvaggi (Androni Giocattoli)
foto: Lotto Soudal/Photonews
dinsdag 13 december 2016 om 08:31

Einde carrière voor Gert Dockx (Lotto Soudal) en Mirko Selvaggi (Androni Giocattoli)

Gert Dockx stopt met profwielrennen. De Belg van Lotto Soudal heeft op zijn website aangekondigd dat na acht jaar zijn profcarrière ten einde is. In een openhartig relaas dankt hij zijn ploeg en supporters: “Over mijn toekomst kan ik momenteel nog niets concreet meedelen. Ik ben nog bezig  met welke weg ik verder wil inslaan,” aldus de 28-jarige renner.

“Na acht jaar op professioneel niveau te hebben gekoerst, is er nu een einde aan gekomen. Acht jaren die ik koester en ondanks enkele tegenslagen, nemen de mooie herinneringen de bovenhand! Graag zou ik een dankwoordje willen uitbrengen aan de ploegen waarbij ik heb gereden, namelijk Columbia-HTC, Omega Pharma-Lotto, Lotto Belisol en Lotto Soudal. Ik ben hen immers heel dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen.”

“Maar in het wielrennen gaat het niet enkel om de ploegen, maar vooral om de mensen die dag in en dag uit voor je klaarstaan. Ploegleiders, verzorgers, mecaniciens, medische omkadering, enzovoort. Bedankt! Omdat ik al sinds mijn twaalfde jaar koers, zou ik ook graag even benadrukken dat ik steeds veel respect heb gehad voor de mensen die in de jeugdcategorieën zoveel van hun vrije tijd hebben opgeofferd. Zonder hen zou de jeugd niet kunnen doorgroeien tot op een professioneel niveau.”

“Over mijn toekomst kan ik momenteel nog niets concreet meedelen. Ik ben nog bezig met welke weg ik verder wil inslaan. Mijn laatste dankwoord is aan het adres aan mijn supporters, supportersclubs, familie en mijn vriendin. Het is een fijn gevoel als je weet dat er mensen achter je staan! ‘Een dikke merci!'”


In Italië heeft Mirko Selvaggi laten weten noodgedwongen te stoppen. De 31-jarige Italiaan wilde graag zijn wielerloopbaan voortzetten, maar kreeg geen nieuw contract bij zijn huidige werkgever Androni Giocattoli. Hij heeft besloten de zoektocht naar een nieuwe werkgever te staken. Selvaggi reed tussen 2011 en 2013 drie jaar in dienst van Vacansoleil-DCM.

Selvaggi kan terugkijken op een profloopbaan van negen seizoenen. In die jaren behaalde hij nooit een overwinning.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
13 december 2016 09:15
Het stoppen van Gert Dockx vind ik toch wel verrassend te noemen. Toch wel een goede knecht, maar hij lijkt hier toch echt zelf voor te kiezen.
13 december 2016 09:25
De profcarrieres lijken gemiddeld toch wel steeds korter te worden. En dat terwijl het gros (ruim) beneden of net aan modaal verdient. Wellicht dat de keuze voor een maatschappelijke carriere daardoor ook eerder wordt gemaakt. Voor een appel en een ei jezelf zo afbeulen, is extra zwaar.
13 december 2016 10:07
Als ik het me goed herinner was Selvaggi een paar jaar geleden erg sterk in de klassiekers. Was 2014 of 2015. Laatste jaar is hij me niet meer opgevallen. Toch al 31.
13 december 2016 10:25
Logisch redeneren hierover. Dockx heeft toch nog geen baan? Waarom zou hij dan uit zichzelf gaan stoppen bij Lotto als hij nog een contract had kunnen krijgen. Hij kreeg gewoon geen nieuw aanbod.
13 december 2016 11:26
Idd, stel dat Dockx nog 5 jaar doorgaat. Echt rijk zal hij er niet van worden, maar zijn andere professionele carrière begint 5 jaar later. Op die 5 jaar kan je al een mooi loon opbouwen.
13 december 2016 20:36
Selvaggi was een typische "ik koop mijn contract"-Italiaan. Daarmee kun je wel terecht bij Hilaire van der Schuren en Savio
13 december 2016 21:27
@Romy2007: Oneens, Selvaggi reed wel degelijk mooie resultaten, moet je eens kijken naar de selecties van de Italiaanse PCT ploegen (en inderdaad ook de Belgische PCT's). Dan zie je direct renners die in aanmerkingen komen voor een 'ik-koop-mijn-contract' constructie. Daar pas Selvaggi niet tussen.
13 december 2016 21:29
Dat lijkt me nu ook niet, heeft toch enkele keren aangetoond dat hij wel een plekje in het peloton verdiende...
14 december 2016 08:44
geloof me, Selvaggi kocht zijn contract bij Wanty en bij Androni

Om te reageren moet je ingelogd zijn.