Einde carrière voor voormalig Lotto Soudal-prof Enzo Wouters
foto: Cor Vos (archief)
maandag 25 oktober 2021 om 16:07

Einde carrière voor voormalig Lotto Soudal-prof Enzo Wouters

Enzo Wouters heeft een punt achter zijn carrière gezet. De 25-jarige coureur uit Olen reed zondag in de GP Jules Van Hevel in Ichtegem zijn laatste wedstrijd. “Ik zal vanaf volgend jaar het wielrennen op de tweede plaats zetten”, vertelt Wouters.

“En dat na zeventien jaar wielrennen, waarvan drie jaar op WorldTour-niveau en twee jaar op continentale niveau”, aldus de oud-wielrenner van Lotto Soudal. Bij die ploeg werd Wouters in 2017 prof. Na drie seizoenen in dienst van de Belgische formatie op het hoogste niveau, deed hij in 2020 een stapje terug naar Tarteletto-Isorex. Daar bleef hij twee jaar. Tot een profoverwinning kwam Wouters in die vijf jaar niet.

“Het wielrennen heeft mij unieke plaatsen, onvergetelijke ervaringen en prachtige momenten bezorgd”, zegt hij. Zo won Wouters in zijn jeugdjaren bijna 150 wedstrijden. “Met vijf Belgische titels en nog meer Vlaamse en provinciale titels, kan ik met trots terug kijken op de afgelopen zeventien jaar. Daarin kon ik van mijn hobby mijn beroep maken.”

Zondag was de GP Jules Van Hevel in Ichtegem, een nationale koers, zijn laatste wedstrijd. Wouters kwam als twintigste over de finish.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.